4 Ekim 2013 Cuma

'İSBİNNAH MARŞI '

Kuzum bu yıl Anaokulu na başladı. Semtimizin en iyi okullarından biridir Gülen Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulu. Yeğenim Ceren de oradan mezun, ancak 4+4+4 ten mütevellit, okulun ilk 4 ünü kaldırmışlar, anaokulu ve ortaokul olan kısmı kalmış malesef. Neyse buyıl böyle olsun, devam etsin dedik, nasılsa seneye yine anaokulu na gidecek pıtırcığım. Anaokulu yarım gün olduğundan, kısa bir Etüt araştırması yapıp, okuluna çok yakın bir yer bulduk. 3.Göz Etüt Eğitim Merkezi.
      9 Eylül de başladı bu yılki okul macerası. Alışması biraz zor oldu, ilk hafta bende izin alıp hep yanında oldum, 1 saatle başlayan okulu, diğer günlerde 1,5 saat, sonra da 2 saat oldu. Yalnız bir türlü alışmak istemedi, hemen hemen hergün ağladı, beni bırakmak istemedi. Anneler kesinlikle çocuklarını okula bırakmaya gitmeyecek arkadaş :(( Baba götürürken hiç ses yok, anne devreye girince...ağlama, zırlama, hertürlü duygu sömürüsü mevcut çocuklarda...
     2.hafta Pazartesi, babasıyla birlikte götürdük okula, hafifçe nazlanıyorduki...öğretmeninin eline kaptırıp çıktık...ne çıkması...kaçtık resmen :)))İlk günü akşamında, günün nasıl geçti sorusuna 'İsbinnah Marşı' söyledik diyerek cevap verdi :))) kırıldık gülmekten, İstiklal Marşı okumuşlar belliki :))
Okul için yaptığımız ayakkabı alışverişinde, tutturdu ki çok az şeye tutturur, fotoda görülen topukluyu alıcakmış, satıcı abla sağolsun ikna etti de kurtulduk şu şeyleri almaktan :)))
Suluk, beslenme çantası vs.lerini Minie li seçti kuzum :)
Bu küpe ve kolyesini özel olarak seçti :)
İlkokuldan buyana birlikte olduğum, çok çok sevdiğim, tüm kalbine, insanlığına, herşeyine güvendiğim birtanecik sırdaşım ve arkadaşım Dilek e veda ettim malesef, yanlış anlamayın bişey olmadı(Allah korusun) arkadaşıma, sadece İstanbul a taşındı,işi nedeniyle ama onun burda olduğunu bilmek bana güven veriyormuş, şimdi ise 500 küsür km.lik uzaklıkta :(( Yolun açık olsun arkadaşım...
Tunalı da harika dakikalar geçirdik çekirdek ailemle :)
Unutulmaması gereken bir vesikalık fotoğraf çektirmeye çalışma maceramız varkiii...canımdan can çıktı o gün resmen :((( Ne yaptımsa poz vermediya benim bıcırık, çıldırdım ama belli etmemek için tüm dişlerimi döktüm, alt dudaklarımı ısırdım resmen. Bay foto da, ilk oturduğumuzda öylesine makinaya basıp çektiği pozu, vesikalık olarak bize vermek zorunda kaldı :(
anaokuluna başlayınca, beslenme hazırlama zorunluluğu da başlamış oldu, haftada mutlaka 3 çeşit hamurişini evde yapmaya başladım;
Bu arada, okula başlamasının ilk hafta sonunda iyi bir hasta oldu, yatakdöşek olmadı ama; ateş, balgam, öksürük, baş ve vücut ağrısı...hepsi birden saldırdılar yavruma. Yılın ilk antibiyotiği de böylece başladı. 1 haftada toparladı şükür kendini ve bu hafta okula gitmeye başladı. Bazen ben izin aldım, bazen de Ceren ablası gelip baktı sağolsun. Hazır doktora gitmişken boy+kiloya baktırdım. Kilo 16,5, Boy 104 cm.

11 yorum:

Etkaca dedi ki...

isbinnah marşı :)))kırıldım gülmekten :)) Maşallah sana Naz kız,okullu oldun artık desene,darısı üniversite yollarına olsun inşallah :)

Güzin dedi ki...

ozlemisim ben pamuk sekeri:) yerim onu ben adi gibi tam nazli isveli pozlara bak ya:) kiz degilmi simdiden baslamis topuklu sevdasi. okul hayati icin simdiden basarilar diliyorum bu arada kirmizi etek siyah tayt kombinine bayildim:)

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Abla cım bu çok güzel bir post olmuş Naz ın pozlarını yine bir harika okul alişverişinize bayıldım çok güzel seçimler aman nedir bu bizim kızların topuklu ayakkabı merakları anlayamıyorum.Kolye ve küpe çok yakışmış kuzuma zevkli kız olacak belli ,en son resimdeki oyuncak nedir oyle çok güzel hepsini güle güle kulannasın kuzum öpüyorum çok :)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun :)Çok mutlu günler geçirsin okulunda inşallah :)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun :)Çok mutlu günler geçirsin okulunda inşallah :)

lovehouse dedi ki...

Etkaca,İstiklal Marşı ile Bismillah ın arasında kalmış bir kelime olmuş İsbinnah :))) Ben de çok güldüm :))
Amiiin, hepimizin çocukları iyi yerlerde iyi insanlarla karşılaşsınlar ve boool başarılarını görelim inşallah, çok tşkler :)

lovehouse dedi ki...

Güzin Ablası,çok tşkler güzel sözlerin ve dileklerin için :) Naz tam bir kız olarak başladı herşeye,çok kokoş bir kız oldu iyice :)))
Sevgiler :)

lovehouse dedi ki...

Öznur cum, çok tşkler canım :)
Süslü bu kızlar :))) Babası 'bu kız böyle giderse okumıycak, çok süse püse düştü' diyor :)))
Havuzlu barbi canım o.iki yavru,birde anne köpeği,birde yüzücü barbisi var, havuzda oynuyorlar :) Uzun süre oyuncak almıycam mümkün olduğunca Naz a, bu son oyuncaktı.
Öptüm sizi güzel ana-kız :)

lovehouse dedi ki...

Gamze ablası,çok tşk ediyorum, kocaman Amiiin ama hepimizin çocukları için,sevgiler... :)

maviye iz süren dedi ki...

ay yerimm o dilleri:)
yeni okulu hayırlı olsun tatlımın
yine anne kız yıkıyosunuz ortalığııı
sevgilerimle, öpüldünüz anne kız:9

lovehouse dedi ki...

Tşkler Bahar cım :) O senin güzelliğin :)
Öptüm kocaman...