25 Temmuz 2017 Salı

Ankara Tatili- Neşeli Köy

     Benim artık genç emekli bir koca kişim var :))) En azından 2 ay sonra öyle olacak. Ereğli ye tayini çıkınca, bırakma kararı aldık. Hayırlısı olsun.
     Çok yoğun ve çok eğlenceli,mutlu haftalar geçirdik ailece. Ablam ve ailesi gelmişti.
     41 senedir Ankara dayım. Bilmediğim yada oraya gidilmez deyipte, gidince 'niye' dediğim çok yeri keşfedip sevdim bu yaz. 19 Mayıs Stadyumu nun içinde Tenis Kulübü varmış. Önyargılı ve mecburiyetten gitmiştik. Düğün için gittiğimiz de keşfettik. Nasıl güzel nasıl şık ve özgündü. Resmen ağzımız açık kaldı, bayıldık.                                       

                                                Neşeli Köy de Tepetaklak Ev ziyaretimiz...Ankara da açılan ev, dünyada 18.si imiş.



Herkesler gidip yanlız kalınca, boşluğa düşmemek  için hafta sonlarını ve akşam iş çıkışlarını da dahil ederek kendimize 'Ankara Tatili' ilan ettik. Sürekli yeni bir aktivite, eğlence bulmaya çalışarak geçiriyoruz. Bu durumdan ençok kızım memnun :)
            Hem benim, hem kızımın saçlar kesildi, daha rahat ve ferah bir yaz olacak bizim için.
       Canım anacım birkaç gün bizde kaldı kızıma bakmak için. Sohbet dolu günler geçirdik hep beraber. Bazen böyle ana kız Türk Kahvesi muhabbetleri de yaptık.
     Mavi Göl e gittik ilkkez. Teklifler gelse de hep hayır demiştim ama geç saate kadar kalıp zevkini çıkardık diyebilirim. Kızım daha önce midilliye binmişti ama epey uzun boylu büyük ata hiç binmemişti. Hayret ettim, ilk defa ve tek başına bindi, yanında yardımcı istemedi. ilk dört turdan sonra gölde motora bindik ve dönüşte bir 4 tur daha attı Acar at ile :)

     Eşimin 46.yaş gününü kutladık dün akşam. Uzun yıllar olmuştu bu tür bir yere gitmeyeli, fasıl dinlemeyeli. Efil efil esen Ankara Kalesi manzarasında hoşça vakit geçirdik doğum gününü fırsat bilip. Nice yıllar gör sevdiğim mutlu ve sağlıklı...



4 yorum:

2cocukluhayat dedi ki...

İnsan çocukları eğlendirmek için yeni yeni yerler keşfediyor. Bazen de yaşadığı şehirde ben bunu nasıl görmemişim diye şaşırıyor. sizinki de öyle olmuş. Bu arada Ereğli'ye çıkmış ya eşinizin tayini Karadeniz Ereğli miydi? Konya Ereğli mi? Merak ettim eşim de ereğlili çok güzel bir yerdir aslında Konya-Ereğli...

lovehouse dedi ki...

Çocuklu Hayat, Karadeniz Ereğli ye çıktı, görüp çok beğendiğim şirin bir yer, ancak benim işimi oraya taşıma imkanım olmadığından emekli oluyor eşim. Yoksa gitmeyi çok isterdim. 41 yıldır Ankara dayım ve küçük bir il-ilçede yaşamayı çok istiyorum yıllardır. Umarım 6 yıl sonra emekli olduğumda burdan göçebilirim :) Eşiniz çok şanslıymış, oralar gerçekten güzel.

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Eşiniz emekliliği hayırlı olsun, doğum günü de kutlu olsun :)

lovehouse dedi ki...

Çok teşekkür ederim Gamze hanımcım,sevgiler...