16 Ocak 2018 Salı

Özel Okul Seçimi

     Dilim dönse bu özel okullara mahkum oluşumuzu, kapılarında nasıl koşuşturup çare aradığımızı, neden mecbur olduğumuzu yada neden devlet okulu ile arasında tercih yapmak zorunda bırakıldığımızı vs. anlatacağım. Ancak sadece kendi yaşadığımızı anlatabilirim.
     Yılbaşından buyana özel okul bursluluk sınavı araştırmasındayız. Malum, fiyatlar uçuk. Uçuk olmayanda ise içimizin rahat etmediği konular mevzubahis. Geçen hafta kaç okul gezdik, kimine içimiz gitti...keşke bura olabilse diye, kimine bu kadar da olmaz dedik, arkamıza bakmadan çıktık. Bir çoğuna başvuruda bulunduk burs sınavı için. Burs sınav başvurusu yaptığımız yerlerin hepsinde gönlümüz yok aslında ama deneyim için girip çıkacak kızım. Hafta sonu birine girdi çıktı bile. Yıllık 31.000,00.TL. fiyatı :))) Ağlayacakken güldük. Önümüzdeki günlerde 5 okul sınavına daha girecek hayırlısı.
     Burs sınav sonucunda büyük bir başarı beklemiyoruz aslında. Malum kızım 2 yılını müzik okulunda geçirince Kültür dersleri istenilen seviyede olamadı. Eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Daha çoook çalışması lazım çok! Kendini denesin, soruları görsün istedik. Sınav çıkışı 'biraz yaptım, biraz yapamadım' dedi :))) Hayatının ilk 100 dakikalık sınavına girip çıkmış oldu.


     Şu Morpa Kampüs çok cici bir program, oturuyor başına epey eğlenip bilgileniyor, kendi kendine çalışması için harika bir program. Şimdilik oradan besleniyor bakalım.
     Ayrıca özel öğretmene son verdik şimdilik. 1. dönem konuları bitti ve yeni okul seçimi arayıl tatilinde kesinleşecek diye düşündük.
     Önümüz tatil, kısa bir mola verip yeniden başlarız koşturmacaya. Herkes için hayırlısı olsun. Kızım için en iyisi olsun istiyoruz ama eniyisi hangisi, içine girmeden anlamak mümkün değil gibi. Gittiğimiz okullar öyle göz boyuyor ki, çıkınca ağzımız açık kalıyor. Çift yabancı dil, akıllı tahtalar, ekstra kulüp, spor, müzik, etüd...Bir görüşmemizde 'çocuğumuzun başarısı düştüğünde bursu da düşüyor mu? diye sorduk. Aldığımız cevap çok hoşumuza gitti; 'düşmüyor, bu bizim başarısız olduğumuzu, gerekli bilgi aktarımını yapamadığımızı gösterir. Ek etüd verip eksiğini tamamlarız.' dedi. Ne kadar mantıklı değil mi? Çoğu kolej, çocuğun başarısı düşünce bursunu hemen düşürüyor, kendinde aramıyor suçu. Oturduğumuz semt itibariyle iyi diye tabir ettiğimiz tüm kolejler bizden epey uzak mesafe de. Bu da bizi çok zorluyor. Kimbilir kaçta evden çıkıp yollara düşecek kızım ve akşam dönüş kaçta olacak... Düşün dur işin yoksa. Ne zor karar vermek. Söz konusu çocuğumuz olunca çok ince eleyip sık dokuyoruz. Bakalım daha nelerle karşılaşacağız.????

4 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

İnşallah en uygun okulu bulursunuz. Zor seçim :(

lovehouse dedi ki...

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Gamze :) Hala netleşmedi, bakalım ne yapıcaz :)

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Sonucu ne oldu, umarım hem kendisi hem ailesi için hayırlı bir yer olur..

lovehouse dedi ki...

Ayşecim, 397 aldı, kendi için büyük bir rakam ama okul için %20 demekmiş :( Olmadı tabiki. Denemeye devam ediyoruz, yakında yine sınavı var başka okulun, sonrasında 3 okul sınavı daha var. Tabi bunların çoğu deneme için, aklımızda Final var, daha olumlu ve sıcak geldi orası, hayırlısı bakalım, çok teşekkürler :)