24 Ocak 2018 Çarşamba

Trabzon Hurması Kurusu

        Karneler alındı, bir oh çekerek tatile başlandı. Kızım anneannesinde bu hafta, kuzeniyle vakit geçiriyorlar. Halinden çok memnun. Giderken akşamları beni alın diyordu, her akşam arıyoruz; 'sakın almayın beni' diyor :))
        Piyano derslerine devam, bu sefer ki öğretmenini çok sevdi, henüz kolay parçalar veriyor öğretmeni. Bizimkine bunlar çocuk oyuncağı geldiğinden çalışmadan gidiyor, öğretmeni aferin deyip yeni parça veriyor. Okullar arası yarışmalar varmış, katılmak istemedi bizimki. Bakalım belki sonradan kabul eder dedi öğretmeni.


     Okullar tatil olunca yollarda boşaltı. Çok geçte çıksak ferah ferah varıyoruz işe :) Bazı sabahlar kahvaltı bile yapabiliyoruz eşimle dışarda. Kahvaltı dediysem, şöyle çıtır bir Ankara simiti ve çay :)


     Denizli deki ablamdan özenip Trabzon hurması kurutttum 10 gün önce. Dışarda hava eksilerde olunca mutfakta asıverdim ipe dizip. Tabi ben soymadan dizmişim :))) 3 gün sonra ablamın uyarısıyla ipten çıkarmadan asıldığı yerde soydum. İnanılmaz güzel bir tadı oluyor, Denizli de hep yaparlar bunu dedi ablam, kışın yerlermiş. Henüz çok olmamışlardan, sert olanlardan seçilecek, sap kısmı hariç diğer kısımlarını soyup, sapından ipe bağlanacak, mümkünse balkonda değilse benim gibi kalorifer borusuna asılacak :))) 1 hafta 10 güne Ankara da ancak kurudu. Henüz tatmadım ama kurumamışını da çok sevdiğimden, ben de her türlü gideri var bu meyvanın.



     Haftaya kısa bir tatil kararı aldık kısmetse. Tabi öncesinde ihtiyaçları alalım diye çıktık. Benim cicili bicili, tüllü,rengarenk giyinen kızıma ne oldu anlamadım? Mağazalarda erkek reyonuna bakıyor artık bluzlarını pantolonunu alırken. Bikinisi olmuyordu, rengarenk şirin şeyler dururken gitti tek bir deseni dahi olmayan siyah bir mayo aldı. Bikini giymiyecekmiş artık, mayo yakışıyormuş kendisine. Malum mevsim itibariyle havuz terliği bulmakta zorluk çektik. Spor mağazalarında var ama fiyatı ateş pahası. İnternetten buldum neyseki makul fiyata.


     Biz tatile gitmeden ablamlar gelecek Denizli den, dolu dolu bol sohbetli günler beni bekler...İyi tatiller herkese :)



4 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Şimdiden iyi tatiller dilerim...

lovehouse dedi ki...

Çok teşekkür ederim Gamze :)

Unknown dedi ki...

Merhabalar
Kiziniz masallah kocaman olmus.dun aksam 18 aylik kizimin cignemesi ile ilgili internette arastirirken denk galdi sayfaniz.cok zor bir donem icerisindeyiz yemek ve cigneme ile ilgili.numan beyle uletisime gecmistik vakit kaybetmeden gelin dedi.ama sizin yaptgniz egzersizleri gorunce bugun basladim.kahvaltisi i kasikla vermedim.elimle 2 defa da olsa ekmek koydim biraz yan dislere arka disler yok heniz..jelibon ve bigudi deneyecegim bugum aksam.insallah basarabiliriz

lovehouse dedi ki...

Merhaba size de,
Teşekkür ediyorum evet zor oldu ama geçti bizimki, darısı size olsun :)
Henüz 18 aylık olduğundan bu süreci çok daha çabuk atlatacağınıza inanıyorum. Bebekler henüz dişleri yokken bile damaklarıyla çiğneyebiliyorlar, diş çıkarmış olmaları gerekmiyor. Bu nedenenle alıştırma yapmaya başlamanız iyi olmuş. Herşeyi hatta çorbayı dahi arka yan dişlere verin lütfen, ordan dil yardımıyla alıp yutmaya alışıyorlar. Ayrıca çiğneme yetileri gelişiyor.
Başaracağınıza eminim, rol model olup ağzınızı şapırdatarak, dişlerinizle yemeği çiğneyişinizi göstererek verirseniz yemekleri olumlu etki yapar.
Kolaylık diliyorum, burdan gelişmeleri bildirirseniz sevinirim :)