10 Nisan 2013 Çarşamba

En Son Babalar Duyar!!

     Akşam yemeği yiyoruz, kuzum yerinden kalkınca, oturmasını söyledim. N: Babamın kulağına bişey dicem. Gider, babasının kulağına sessizce birşeyler söyler,ardından da 'sakın anneme söyleme baba' der. C: Ama kızım -en son babalar duyar- BEN: Ne söyledi aşkım? N: Anne sanada söyliyeyim- der ve kulağıma 'Ali Kaan bana aşık olduğunu söyledi' der. Bunun üzerine bir kahkaha patlattım, bir kısmı aşkımın 'ama kızım, en son babalar duyar' sözü içindi, diğeri ise bir delikanlının(?) kızıma ilan-ı aşk etmesiydi :)) hemde bu yaşta. BEN: (ciddiyetimi korumaya çalışarak) Peki sen ne dedin? N: Hayır aşık değilsin dedim. BEN: Peki o ne dedi sana? N: Hayır aşıkım dedi :( BEN: 'Arkadaşlar birbirlerini severler kızım, bunda birşey yok, diğer arkadaşlarında seni seviyorlardır' diyerek noktayı koydum.
       Gözlemlediğim kadarıyla, özel şeylerini önce babasına söylüyor, ilk tercihi ben olmuyorum, oysa ben kızımla arkadaş gibi olamasamda, yakın olmayı istemiştim. Yani önce benimle paylaşsın, dertleşsin..vs. aşkımı daha yumuşak başlı, anlayışlı taraf oluyor hep, ben kural koyucu, karar verici merciyim evde. Babasıyla birşey konuşurlarken dinliyorum, aşkım hep 'annene soralım, o karar versin veya annen ne der bilmiyorum,soralım...vs. şeklinde yaklaşıyor. Belki bu etkili oluyordur üzerinde. Mesela, şakacıktan boğuşuyoruz evde, ben bayan olduğum için aşkım alttan alıyor ve fazla karşılık vermiyor. Bunu gören kuzu, babasının tarafına geçip, bana karşı oluyor :))) Eskiler:'kız çocuğu, annesinin kumasıdır' derler, bilmem duydunuz mu bu sözü? :)))
      Dün anlatmaya çalıştığım hanım kafası işte şu yukarıdaki hanım oluyor :)))Dün gece denemedim çünkü yine sızıp kalmışım kanepede, sabaha kaşı 5 gibi uyanınca da gerek görmedim kafayı yatağa koymaya,bir iki yastık koyup kalktım yerime :)

10 yorum:

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Aaaa Naz cım neler duyuyorum ben ablacım o kadar şaşırdım ki ve çokta güldüm ama afferim kızımıza hayır demiş koymuş noktayı ,bende senin gibi düşünüyorum ablacım Ada herşeyini önce bana anlatsın arkadaş gibi olsun isterim inşallah.Bu hanım kafasının sarı saçlısı var bizde de kuaför büst,Naz odasında tek yatmak istemiyor herhalde umarım kısa zaman da alışırda rahat edersiniz öpüyoruz sizi kocaman Ada ile birlikte:)

lovehouse dedi ki...

Ağır takılmış kızım,öyle hemen aşıkım diyene yüz vermez bizimki :)))
inşallah Ada istediğin gibi olur canım,Naz dan pek umutlu değilim.
Hiç yatmadı ki tek başına, 19 ay ayağımda salladım,gece-gündüz, sonrasında da yanında yattım :((( ablamın kızı 11 yaşında, daha geçen sene ayrı yatmaya başladı...çok korkuyorum çoook :(((
sevgiler canım...

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Geçekten mi ablacım 19 aymı salladın artı herşeyin farkında olduğu için ayrılması zor ,ben Ada 'yı ayağımda hiç sallamadım daha doğrusu annem sallatmadı o bakacığı için ,şimdi bazen 3 -4 dk,keyif için sallarım onu da istemez ,ve ben 1 yaşında odasını ayırdım daha farkında olmadan o yüzdne galiba yatıyor kendisi Allah a şükür Naz da inşallah alışır,benim bir tanıdığım var 13 yaşında hala annesiyle yatıyor.İnşallah ablacım Ada istediğim gibi olur bakalım artık kısmet:)

lovehouse dedi ki...

Ne iyi etmiş annen,Allah razı olsun ondan :)Aferin Ada cığıma,maşallah 41 kere.
Benim de annem başlattı ayakta sallamayı :( Naz ı 3 aylıkken ayırdım odamdan ama sürekli kustuğu için(gece-gündüz),yanlız bırakamadık boğulur diye,zor günlerdi,şükür geçti.

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Ama sizinki farklı bir durum böyle olması normal bende olsam kesinlikle bırakamazdım daha önce postlar da okumuştum Naz ın kustuğunu katı gıdarlarla ilgili yazılar vardı şimdi hatırladım,çok şükür bunlar bitmiş zamanla tek yatmaya da alışır her şeyin bir zamanı vardır:)

lovehouse dedi ki...

Evet canım,malesef zor günlerdi,unutmadım tabi o kötü günleri ama şükrediyorum bittiği için :)
inşallah Öznur cum,ben Allah a hep bir dua ettim o günlerde:'kusması bitsin yeterki,ayakta sallamaya yada yanında yatmaya razıyım,uykusuzluğa razıyım' diye, belki kusma+uyku için dua etmeliydim :))) buna da şükür :)

darkolivee dedi ki...

ayy çok tatlı, bende bir erkek annesiyim, oğlum 4 yaşında
kreşte dans dersi veriyorlar, eşiyle dans ediyorlarmış, babannesi demiş ki oğkum hadi benimle de dans et, bana da öğret, ama ben seni havaya kaldıramam ki demiş :D
böyle tatlı hikayeler anılar hoşumuza gidiyor, unutulmaz gibi geliyor hep ama unutuluyor, bir akıl defteri edinip yazmak lazım ilerde okuyup hatırlamak için :)

evde bende hep babasına göre daha katıyımdır, acaba beni de dertleşecek yakınlıkta görmez mi ki, kafama takıldı şimdi :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

kızlar babaya daha düşkün oluyor dimi.. benim kız da öyle.. en eğlenceli oyunları onlar oynuyor ben eğitici olanları.. bazen kıskanıyorum bende..

lovehouse dedi ki...

darkolivee,ahahaa çok güldüm,nasıl kaldırsın babaannesi :)))
bunları unutmamak için not etmeli,ben sizin bloglarınıza baktım,oğlunuza çok az yer vermişsiniz,daha çok paylaşımlar yapmanızı dilerim :)
eminim oğlunuz sizi tercih edecek gelecekte diye düşünüyorum,renkli bir kişiliğiniz var,giyim ve aksesuar tercihlerinize dayanarak söylüyorum :)
sevgiler...

lovehouse dedi ki...

Sevgi,sanırım biz anneler hep birşeyler öğretme derdindeyiz ama babalar eğlenme derdinde :))
evet bende kıskanıyorum :))
sevgiler...