6 Kasım 2013 Çarşamba

5 YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

     Güzeller güzeli, narin, sevimli, içten, akıllı, duygulu, çoook hareketli, dilide oldukça kuvvetli, herşeyimiz kızımızın doğum günü kutlamasını yaptık 27 Ekim de. Gerçek doğum günü tarihi 28.10.2008, saat 13:15 tir :) Bu yıl aile içinde olmasını istedik, çünkü geçen yıl bayram tatiline gelmişti 28 Ekim ve aile fertleri de pek çok arkadaşta izinde olduklarından katılamamışlardı partimize. Annem, babam, erkek kardeşim, eşi ve oğlu, ablam ve 2 kızı katıldılar. İlerleyen saatlerde de alt komşularımız geldiler.
     Kuzum doğum günü için etekleri uzun, prenses elbisesi istiyordu benden, istediğim kabarıklıkta, gösterişli bir kıyafet aradım taradım...hem mağazalardan, hem de internetten bakmadığım yer kalmadı, bulamadım. Sonunda kafamda yanan ampül ile :)))...dedimki; niye ben tütü alıp kızıma dikmiyorum becerebildiğim kadarıyla. Tütü, beline lastik, altına astar, aynı renkte dikiş ipi, çorap ve kurdela aldım. Elbise şeklinde yapıcaktım ama hanım istemedi, böyle uzun etek olsun dedi, ben de üzerine ne giyeceksin dedimse de kabul etmedi. Tamam deyip gitiştim işe, önce bilmem kaç metrelik tülü belinden büzdüp ipe geçirdim, sonra bir güzel lastiğe büzgüleri eşit şekilde geleceği biçimde diktim.
     Bizimki 2 gün önceden yapılan eteği yerlerde sürüye sürüye giydi evin içinde :))) Etekleri sonradan biraz kısalttım ama kontes uzun kalsın istediğinden belli bir seviyede bıraktım. Sonra bluzunu neyle nasıl yapayım derken, aklıma astarlık kumaş geldi, kare yaka, kolsuz dikeyim dedim, kalan tüllerden de kollarına karpuz kol yaparım, kabarık, hani pamuk prensesin elbisesinin karpuz kolu gibi. Ya ne yaptıysam olmadı, çünkü kumaş astarlık olduğundan, el dikişi ile tutturamadım :)) heryerinden attı ipleri :)))
     Çıldırmak üzereyken aklıma terzi Hatice Abla geldi, yetiş yaaa Hatice dedim :))) Sağolsun bir güzel dikti makineyle bluzu, sonra karpuz kolu taktı yanlara. Bu kumaşı ben elimle dikemezmişim, öyle dedi abla :) Hııım sonra bu arada, taç aradım saçları için ama oda gösterişli birşey olmalıydı ve renk tonu tutmalıydı, bulamadım tabiykide :)) lila rengi bir taç buldum, mini çiçekli. Çiçeğini koparıp, tülden artan parçalarla kocaman bir papatyaya benzer bir çiçek yaptım, elcazımla diktim taça. Nefis oldu, yani ben beğendim :)))
     Bu sene, doğum günü karakteri olarak Tinkır Bel i seçti(ingilizce yazılışını bilmiyorum), tabak, bardak, masa örtüsünü öyle aldık. Pastasını da 4 küçük bir büyük balerin kızdan oluşan modelden seçti. Hediyeler verildiğinde, içinden elbise çıkanlara bakmadı bile :))) Oyuncak kutulu olanlar favorisiydi, neyseki gelenler yabancı değildi de ayıp olmadı :))) Eğlenceli bir 5 yaş doğum gününü daha geride bıraktık, nice sağlıklı, mutlu ve başarılı yıllar kızım, sevdiklerinle uzuun bir ömür gör inşallah, Allah ayırmasın kuzucum, bizi sensiz, seni bizsiz bırakmasın...Amiin :)

12 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Naz'a nice mutlu seneler.Elbisesi de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

darkolivee dedi ki...

Ayy şunun süsüne püsüne helee
maşallah Allah nazardan saklasın
çok güzel görünüyor herşey
çok güzel bir yaş diliyorumm

maviye iz süren dedi ki...

iyi ki doğdun nazımm...
nice güzel yaşların olsun..
kıyafetine resmen bayıldımm
bu kızlar çok süslü ve cilveli..
yine harika gözüküyor her şey:))
kucaklıyorum sevgiyle...

Hilal-AnnendenMektubunVar dedi ki...

ay süslü bücür çok güzel olmuş ferdacım maşalllah .nice güzel seneleriniz olsun , doğum günü kutlu olsun Naz' ın . öpüyorum süslü doğum günü çocuğunu

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Naz cım yeni yaşın kutlu olsun nice yıllara, yeni yaşın bütün güzellikleri,sağlık ve başarıları beraberinde getirsin. Ablacım seninde anneliğinin beşinci yılı kutlu olsun harika şeyler hazırlamışsın elbise süper ellerine sağlık taç ve diğer süslemeler hepsi harika olmuş özellikle babası ve senin Naz ı öptüğünüz resme bayıldım ,bu arada bütün hediyeleri ve baby alive sini iyi günlerde kullansın öpüyorum çok ikinizide :)

lovehouse dedi ki...

Çok tşkler Gamze Ablası :) ben de tşk ediyorum :)
sevgiler...

lovehouse dedi ki...

darkolivee, çok tşk ediyorum,Amiiin :)Allah hepimizin evladını korusun :)
Tekrar tşk ediyorum,sevgiler :)

lovehouse dedi ki...

Bahar cım çok tşk ediyorum,gerçekten çok süslüler ama anneleri de süslü dimi :)))kendim içinde isterdim doğrusu böyle bir kıyafet :)))
Bizde sevgiyle kucaklıyoruz sizi ana-kız :)

lovehouse dedi ki...

Hilal cim, çok tşkler canım :) Amiin.
bizde sizi öptük sevgiyle :)

lovehouse dedi ki...

Öznurum,çok tşkler, hem Naz adına, hem kendi adıma :)
Sen söyleyince tekrar baktım o fotoya,gerçekten hoşmuş canım,çıktı yaptırayım hemen :)
Güzel bakan gözlerinden,Ada cımında yanacıklarından öpüyorum :)

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Canim Naz ne kadar guzelsin ! Hep cok saglikli,huzurlu yaslarin olsun opuyorum prenses.

lovehouse dedi ki...

Derya ablası, çok tşkler :)
Güzel sözlerini ve dileğini ileticem, çok sevinecek 'çok güzelsin' kelimene :)