21 Ocak 2014 Salı

Yeni Okuluna Başladı kii :) AKM Kentpark Sahnesi & İlk Kuaför Deneyimi

Çok sorduk, okuduk araştırdık veee sonunda maddi olarak gücümüzün yetebildiği, aman aman çokça olmasa da beklentilerimizi karşılayacağını umduğumuz bir okul bulduk. Gönlümüzde yatan aslan farklı olsa da, hiç olmazsa...aslanımızın komşusuna kayıt yaptırdık kızım için. Gerçekte, önümüzdeki sene için Anaokuluna kayıt yaptırıp, ilk-orta ve liseyi okuyabileceği bir okul arayışındaydık. Bu yıl devam ettiği Anaokulu ve öğretmeninden çokça memnunduk, öğleden sonra gittiği Etüt ten sıkılıyor olsa da memnunduk. Yeni okulunun müdürü, önümüze bizi memnun edebilecek bir ödeme şekli çıkarınca...şimdiden başlasın, seneye de tam yıl olarak devam eder diye düşündük.
Geçen hafta Perşembe günü eski okuluna ve arkadaşlarına veda etti kuzucum, duygusal anlar yaşadık hepberaber. Bu hafta kısmetse, gidip yarıyıl karnesini alıcaz. Cuma günü de birkaç saat yeni okulunda vakit geçirmiş babasıyla. Bu hafta tam gün olarak Pazartesi günü başladı, bugün 2. günü bakalım. Dün gayet iyiymiş, öğretmeni arayıp 'merak etmeyin, çok sıcakkanlı, yemeğini yedi, arkadaşlarıyla oynuyor' dedi. Çok mutlu oldum. Baktım akşamda gayet moralli geldi eve :) Şükür Allah ım, inşallah böyle devam eder.
Kuzucum 3 yaşında kreşe başladı, ilk yıl MSB nin kreşine gitti. 2.yıl geldiğinde babasının görevi değişince kreşi de değişti ve yeni kreş ve arkadaşlarla devam etti. 3. yıl geldiğindeyse yani bu yıl,diğer kreşindeki öğretmeninden çok çektiğinden, sırf aynı eziyetleri görmesin diye anaokulu ve etüt şekline geçti ve yine farklı öğretmen ve arkadaşlar... eee daha ilk yarı bitmeden...yeni bir okul daha :(( Her ne kadar O nun iyiliği için olsa da, aslında çok zor böylesi okul ve arkadaş değişimi. Biz koca insanlar dahi yeni iş, yeni ev ve çevre değiştirdiğimizde ne kadar zorlanıyoruz...minicik yavrum 3 senede 4 okul değiştirdi. İnşallah sorunsuz şekilde buraya alışırsa, başka da okul mokul değiştirmek yok...

Bu sene de ilklerin yaşandığı bir yıl olacak sanırım: 5 yaş 3 aylık olduğunda, ilk kez kuaför de saçlarını kestirdi. Kuaför de saçlarına dokunulmasını istemediğinden, evde ben kesiyordum saçlarını doğdu doğalı. Gerçi sadece benim yamuk kestiğim yerleri düzelttirdik ama olsun, bu ilk :)

Gittiğimiz tiyatral müzikali saymazsak, ilk kez bir tiyatro oyununa gittik kuzumla geçen hafta, çok çok sevdi, ben de çok sevdim. Sinema da çok sıkılıyordum ama tiyatroda hiç uyumadan seyrettim sonuna dek :) oyunun adı:Peter Pan ve Arkadaşları Sihirli Kitabın Peşinde. AKM Kentpark Sahnesinde gösterimde, tavsiye olunur :)
Alttaki fotoğraf, Elif arkadaşı ve ailesinin ziyarete geldikleri bir hafta sonundan, çok eğlendiler beraber :)
Hafta sonu Etlik teydik, hava mis olunca evlere tıkılmadan yeşilliklerde dolaşalım istedik, annemi de alıp yürüyüş yoluna attık kendimizi. için de iyi oldu, çoktandır açık hava hasretindeydi.
Geçen hafta kuzucumla kızılaydaydık, iş yerimden arkadaşımla bir işimiz vardı, aşkım da nöbetçi olunca, kızkıza yemek yedik, alışveriş vs. kız işleri işte :))) Sonrada hep beraber bize gittik, sohbet muhabbet, yatmadan önce ablasına hikaye okudu ve gidip yattı :)))

4 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

gülce ile beraber bakıyoruz maceralarınızza:)
ay o pozlaraa bayıldımm:)

lovehouse dedi ki...

Gülcemi kocaman kucaklıyorum ve ikinizi de kocamaaan öpüyorum :)
sevgiler...

Hilal-AnnendenMektubunVar dedi ki...

çok keyifle okudum hep faaliyet içinde çok güzel pozlar bunlar. yeni okul hayırlı olsun naz kuzum için. başarılar , sevgiler şimdiden

lovehouse dedi ki...

Hilal cim tşk ediyorum :) Amiin inşallah hayırlı olur ve kızım çook sever :)
öptüm sizi :)