22 Haziran 2018 Cuma

Şeker Bayramı - Otizm'de Başarı Öyküleri&Gamze Benli

     Yıllardır ilk defa bir bayramı Ankara da geçirdik. 2 yıldır yaşadığımız semtte komşularımız oluştu. Yaşları bizden büyük olsalarda sıcak insanlar, komşuluğa değer veren, hal hatır soran kişiler sağolsunlar. İlk günün sabahı eşimin ailesine bayramlaşmaya gidip gelince, komşuları dolaştık bir bir.
Nasıl hoşuma gitti anlatamam, bir nevi evcilik oynadık :))) Sonra onlar bize geldiler, aynı şeyleri konuşup, aynı şeyleri yedik içtik :)) Arefe günü iyi bir ev hanımı olarak böreğimi yapıp, sarmalar sarmıştım, hem de ben :)
     Ben çalışıyorum diye gelmiyorlarmış, hatta üzülüyorlarmış bana. Balkondan bakıp halime acıyorlarmış. Her çalışan anne gibi, ben de akşam eve girer girmez koşturmaya başlıyorum, yemek, ufak toparlama, acil çamaşır vs. derken akşam 9 buçuktan önce oturamıyorum. Bu yüzden gelip rahatsız etmiyoruz seni diyorlar. Oysa çalışan kadınlarında komşuya ihtiyacı olduğunu anlattım onlara. Üstelik ben ekstra seviyorum bu işleri dedim, girin çıkın... 
     Bu arada kızım mezun oldu, karnesini aldı, 5.sınıfa geçti. Büyüdüğünü görmek mutlu ediyor, gururlandırıyor bizi :) Seneye O nunda hayat koşturmacası başlayacak, zorlu sınavlar kapıda. Tüm çocuklarımıza başarı ve şans diliyorum, yolları açık olsun, iyi insanlarla karşılaşsınlar :)

     Babalar gününü kutladık maaile, baba kızın komik halleriyle eğlendik epeyce :))

 
     En son Otizm'de Başarı Öyküleri'ni okudum, Gamze Benli'nin. Gamze Benli ile ilgili internette birşey bulamadım, yani nerede eğitim veriyor, hangi kurumda vs. Bilgisi olan varsa lütfen bana ulaşsın. Benim de 6 yaşında yeğenim var Otizmli. Devletin haftada verdiği 1 saat dışında eğitimi yok. Evde çok ihmal edilen bir çocuk ve benim elimden birşey gelmiyor. Annesi ne dediysek yapmamakta ısrarlı. Evde eğitimine devam etmeyince, yeğenimde hiçbir gelişme olmadı. Sayısız eğitim merkezi değiştirdiler, herbiri birbirinin aynı, boşa geçen 3,5 yıl :((  Otizm ile ilgili ne bulursam okuyorum, ne duyarsam bildiriyorum kardeşime ve eşine. Sayfalar döktürüp veriyorum. Çare arıyorum açıkcası ama en büyük yardımın, anne baba sevgisi ve ilgisi olduğunu biliyorum, birde yoğun eğitim.

                                                                          (Alıntı)

2 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Bayram gezmesi ne güzeldir. Herkesin yüzü güler, tatlılar yenir, sohbetler edilir :)

lovehouse dedi ki...

Tek sıkıntı bu bayramların arasının çok yakın olması :)))