4 Temmuz 2019 Perşembe

Ali Osman AKTAŞ- Hata Bende mi?

       Son postu yazdığımın akşamı daha fazla dayanamayıp doooğru veterinerde aldık soluğu. 8 gün olmuş ve Miya da (Kızım ismini değiştirdi kedimizin. İçine sinmemiş Cimilli Venüs.) bir ilerleme olmamıştı. Veteriner Küçükesat ta olunca gidip gelmekte zor olmuştu bizim için. Çıkışını yapıp kendi muhitimizde bir yere götürdük.
     Bir güzel muayenesi yapıldı. Corona Virüs+ parazit testleri yapıldı. Kedi gribi olmuş, bir miktar parazit çıktı testte. Yatırmalarına gerek olmadığını, 4 gün kadar serum ve ilaç tedavisi için getirip götürmemiz gerektiğini söyledi veteriner. Çok sevindik, kızımızı alıp evimize götürdük. Eldiven, maske, göz damlası, vitaminli yaş ve kuru mama, tarak vs. aldık oradan. Küçük tuvaleti kapatıp Miya ya yuva yaptık ishali geçene kadar. Düne kadar ishal tam gaz devamdı. Gözler iyileşmeye başladı. Yavrucak kuma tuvalet yapmayı dahi bilmiyordu, yeni öğrendi ama henüz üstünü kapatmayı bilmiyor, bu nedenle de her yeri pisleniyor. Bakalım bu işi ne yapacağız. Her gün göz damlası damlatıyorum. Tuvaletini ve etrafını temizliyorum. Bakımı kolay değil ama iyileştiğini görmek sevindiriyor bizi. Tüy döküyor felaket. Günde 2 kere tarıyorum, hiç sesi çıkmıyor maşallah. Sanırım hoşuna gidiyor. Önceki gün veteriner eşime, sevgiye ihtiyacı olduğunu, okşayıp ilgilenmemizi söylemiş. Şimdilik eldivenle sevsekte, okşadığımızda sürtünmesini, daha da yaklaşıp sevgi istediğini görmek üzüyor bizi. Sevgi görmemiş yada çok aç kalmış demek ki. Şimdilerde işimiz gücümüz Miya :) Bir iyileşse, şöyle odalarda yanımızda mırıl mırıl gezse diye beklemedeyiz. Dualarınız çok işe yaradı teşekkür ederiz :)


  Amca oğlum, abim Ali Osman Aktaş'ın yeni romanı Hata Bende mi? çıkmıştı aylar önce. Elimdekileri tüketip kitabunı alabilmek ancak kısmet oldu. Alır almaz başladım okumaya, 2 günde bitirmişim. Konu aşk olunca daha bir merakla okumuşum :)) Daha önce arkadaşıyla ortak yazdığı kitabı Bordo Bereli'yi gerçekten çok beğenerek okumuştum. Aynı istekle aldım elime. Ankara da geçen üniversite aşkı, ayrılışı, acı dolu yıllar sonrası çok daha acı bir karşılaşma şeklinde geçiyor roman. Sade bir dili var, okuması kolay. Eski aşkları bilenlere ahhh ah dedirtecek biçimde yaşanmış yıllar var içinde. Eline emeğine sağlık Ali abimin :) Yeni romanı da sanırım yolda, beklemedeyim.

******
      Bu aralar yine bir planlar peşindeyim. Zaman bulup gezmeden bir hafta sonu yaratırsak kendimize, mutfak dolaplarını kendimiz boyayalım diye düşünüyoruz. Ön araştırmayı yapıp alınacaklar listemiz oluşturdum. Geriye sadece almak ve zaman yaratmak kaldı. Bir Cuma akşamından başlayıp, Pazar akşamında biter diye tahmin ediyorum. En azından örnekler öyle olduğunu söylüyor. Su bazlı boya çabuk kuruyormuş. Sadece astar atıp bir gece bekletirsek, gerisi 3-4 saatte bir yaklaşık 3-4 kat boya atınca halloluyormuşmuş... :)) İnşallah elimizde patlayıp rezil etmeyiz dolapları. Çünkü yeni dolap yaptırmaya ödenek ayırmak gibi bir niyetimiz yok.
Bir de mutfak dolapları fayans olunca, onu da araştırdım. O da astarla boya tutuyormuş. Du bakalım, dolap sonrası el atmayı düşündüğüm işlerden kendileri.  Şimdiki renkler iç karartıcı, mutfakta zaman geçirip üretmeyi seviyorum ama içim kararıyor,zevk vermiyor bizim mutfak. Set ve dolap arası içinde Folyo Sepeti diye bir siteden almayı düşündüğüm yapışkanlı, suya dayanıklı duvar kağıtlarını uygun gördüm. Hayırlısı :)

42 yorum:

Dönüşü Olmayan Orman dedi ki...

Bahsettiğiniz kitaplardan haberim yoktu. Kedinizin acilen iyileşip, kedilik görevlerini yapması en büyük temennimdir.

Mavi Gökyüzünün Elleri dedi ki...

Çok geçmiş olsun. :)
Dolaplarınızı kendinizin boyama fikri çok hoş, kolay gelsin şimdiden :))

Derya dedi ki...

Kediciğin iyi olmasına çok sevindim, çok acılar çekmiş ama neyse ki sonunda sevgi dolu bir yuvası oldu. Günün iyi haberiydi bu. Dolap boyamada şimdiden kolay gelsin, umarım istediğiniz gibi olur. Bu konuda biliyorsunuzdur belki, Atölyekedi bloğu çok güzel işler yaptı :)

deeptone dedi ki...

ayyyy hadiiii miyaa iyi olcak tabiiiii hayırlısıyla, yazarı duymadıydım ama ismi ve kapak ilginç, e sen de seviyon hem de yakının, aklımda olsuun :) boya mııı kolay gelsiin, sıcakta kolay mı yaaa :)

lovehouse dedi ki...

Dönüşü Olmayan Orman, teşekkür ederim :)

lovehouse dedi ki...

Mavi Gökyüzünün Elleri, Teşekkür ederim :)
Umarım 2,5 güne sığdırırız, bakalım kalkıştık bir işe :)

lovehouse dedi ki...

Derya, teşekkür ederim, biraz daha zamanı var ama iyiye gidiyor şükür :)
Atölyekedi yi senden duyunca epey araştırdım, kaliteli boya kullanmış baktım. İnternet siparişi ile geliyor o boyalar diye biliyorum. Çok güzel işler yapmış ve yapıyor, tam bir hobici, teşekkür ediyorum bilgi için :)

lovehouse dedi ki...

Deeptone, İnşallah yaa teşekkür ederim :)
Yazarın 2.kitabı. İlki çok çok iyiydi. 2.si aşk üzerine, yenisi de yoldaymış :) Amca oğlu deyimde gururlanayım azıcık :))
Kıştan buyana aklımızda ama kolay kurusun diye yaz aylarını bekledik.Sıcağı severim ben, ne güzel olur heyecanlı :))Öptüm :)

*mehtap dedi ki...

Kedilerde daha doğrusu evcil hayvanlarda bebek gibi bakım istiyor, şifalar olsun.

Bu arada şerefe canım, afiyetler olsun:)

lovehouse dedi ki...

Mehtap, bizim Miya mızda bebek gibi zaten :) Teşekkür ederim :)
:)) Çok teşekkürler, arada iyi oluyor kafa dağıtmak :)

istanbulacilelektrikcisi dedi ki...

Kedinize geçmiş olsun çabucak iyi olur umarım. Ev eşyalarını boyamak çok keyifli ama doğru malzemeler ve sabırlı uygulama istiyor kolay gelsin şimdiden

EĞİTİM PINARI dedi ki...

PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. SİZİ TAKİBE ALDIM BEKLERİM.

lovehouse dedi ki...

istanbulacilelektrikcisi, çok teşekkür ederim :)
Henüz boyama işine vakit ayıramadık ama kısa zamanda kalkışacağız bakalım başımızdan büyük bu işe :) Telrar teşekkürler.

lovehouse dedi ki...

Eğitim Pınarı, ben de takipteyim sizi, sevgiler :)

EĞİTİM PINARI dedi ki...

Hata bende mi? romanı dikkatimi çekti. Çok teşekkürler. Ben de sizin gibi aşk romanlarını çok severim. Kavga, dövüş, gerilim hiç tarzım değil. Dünyada aşk, romantizm, sevgi olsun değil mi? Takibe almanızdan dolayı çok teşekkürler sevgilerle:)))

Arif ÖZTÜRK dedi ki...

Boyama işi eğlenceli oluyor. Vaktiniz olursa güzel olur :)

lovehouse dedi ki...

Eğitim Pınarı, öncelikle Bordo Bereli kitabını almanızı tavsiye ederim, sonrasında Hata Bende mi gelsin :)
Aynen, kasvetli kitaplarda çekmiyor beni karamsarlık bana göre değil.
Ne demek, sevgiler :)

lovehouse dedi ki...

Arif bey, boya anı yani üretme anı gibi geliyor bana ve değişiklik çok iyi geliyor bana. Yine eğlenceli günler olacak zamanı ayarladığımda :)

Yurdagül Çelik dedi ki...

Miya adını ilk kez duydum,hemen baktım anlamına :) Meğer tembel demekmiş :)

Mert dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
lovehouse dedi ki...

Yurdagül Hanım, çok yaşayın emi :) İsmini kızım koymuştu, anlamını merak etmemiştim ama sevmiştim. Tembel, gerçekten çok ağır, tembel bir kedi :)) Belki henüz hasta olduğundandır ama genel tavrı ağır :))
Sevgiler :)

EĞİTİM PINARI dedi ki...

TAVSİYELERİNİZİ DEĞERLENDİRECEĞİM. TEŞEKKÜRLER.

LerzanKaradan.com dedi ki...

dualarım miacık için

EĞİTİM PINARI dedi ki...

Konu ile ilgili bir dörtlük yazasım geldi
Bir miskini gördün ise,
Bloguna vardın ise,
Yarın anda sana gele,
Yazıları okudun ise.:)

anne kaleminden dedi ki...

decotrends var benim takip ettiğim... Baya iyi şeyler yapıyorlar danışmanlık hizmeti de veriyormuş. Aklında bulunsun :)
Kediciğe geçmiş olsun diyorum ben de...

lovehouse dedi ki...

Lerzan Kara, ayy çok teşekkür ederim, sevgilerimle :)

lovehouse dedi ki...

Anne Kaleminden,Decotrends... hemen bakayım, süpersin :)
Teşekkür ederim, çok daha iyi Miyamız :)

lovehouse dedi ki...

Eğitim Pınarı, okudum, geldim :))

Azka Kamil dedi ki...

awesome article..
thanks for sharing

lovehouse dedi ki...

Azka Kamil, Thank you for reading :)

EĞİTİM PINARI dedi ki...

GÜZEL YAZILARIN DEVAMINI BEKLERİM. İYİ ÇALIŞMALAR.

lovehouse dedi ki...

Teşekkürler Eğitim Pınarı :)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ah minik kedicik.İnşallah bir an önce iyileşir, oyunlar oynamaya başlar...

lovehouse dedi ki...

Gamze E.Ersöz, oo başladı bile, öyle tatlı ki :) Teşekkür ederiz :)

Adsız dedi ki...

Haberler de gördüm çocuklar pitbull köpeğin önüne hamile bir kedi atıyorlar . Köpek kediyi parçalıyor. Çocukdur yapar dersiniz ama burda o çocukları o hale getiren aile ve çevrenin suçu var . Kediler ne kadar nankör olarak dikte edilmişse de bir evin ozelikle köylerde temizliğidirler .
Çok komik ve çok sevimliler

deeptone dedi ki...

iyi geceeleeer :)

lovehouse dedi ki...

Bi Çay, Offf izledim haberi de sonrasını da. İçim kıyıldı. Biri yazmıştı; psikopat o çocuklar ve psikopatlar asla iyileşmezler diye. Buna da ayrı üzüldüm. Geleceğin büyük psikopatları olacaklar demekki dedim :((
Çok seviyoruz Mia kızımızı, evimizin balı eğlencesi oldu.

lovehouse dedi ki...

Deep sana bol öpücüklü rüyalar :)

Yurdagül Çelik dedi ki...

Demek isim değişti :) Zaten tembel olmaması iyi yaaa :)

lovehouse dedi ki...

Yurdagül Çelik :)) aynen yaa

kadriye dedi ki...

Geçmiş olsun ve kolay gelsin:)

lovehouse dedi ki...

Kadriye, hoş geldiniz bloguma :)
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)