23 Mayıs 2013 Perşembe

Trambolin i seviyor

      Bir haftalık aradan sonra bu Pazartesi kreşe başladı. Annemdeyken uyku ve yemek düzeni tamamen değiştiğinden, hafta sonu sabah 10 lara kadar uyudu,akşam da 12 lerde uyudu malesef. Pazar akşamı da çok geç yattığından, Pazartesi sabah uyanmakta zorlandı, doğru dürüst kahvaltı yapamadı. Akşam geldiğinde de çok sinirliydi, nerdeyse herşeye kızgındı, sarılıp yattım kuzuma. Ertesi gün daha iyi gitti kreşe, dün de babası nöbetten çıktığından, beraber evde takıldılar. Salı akşamı kuzumla Armada ya gittik, yemeğimizi yedik, bir güzel alışveriş yaptık. Ayakkabı aldım kuzuma. Giydikleri önden epey darbe almıştı.
      Geçen yıl almak istediğim bir ayakkabıyı bulup aldım. Hem deniz-havuz da, hem park-bahçe de, hem de kreşe giderken giyebileceği birşey. Ancak kendisi hiç beğenmedi. süslü değilmiş. Girdiğimiz mağazalardaki yardımcılara 'önünde kurdele olsun, kapalı olsun ve kızmızı olsun' şeklinde isteğini anlattı ama ben de kapalı istemediğimden alamadık. Aldığımız ayakkabıyı giymesi için önce oturup anlattım nerelerde giyeceğini, neden aldığımı vs. sonra da rüşvet adına; çocuk makyaj malzemesi almak zorunda kaldım. Foto da görünen yeni ayakkabıları: Birde kreş içinde giyebileceği, yazlık bir ayakkabı yada sandalet daha lazım, bakalım yakında onuda buluruz, yalnız bu kadar seçiciyken, işim zor...

*****Uzun zamandır arkamdan ağladığını hatırlamıyorum. Dün sabah babasına teslim edip, evden ayrılırken arkamdan epey ağladı 'anne gitmeee, beni bırakmaaa, bende seninle geleyiiim' diye diye bağardı, hatta balkona çıkıp, ellerini açıp çağardı, ağladı yine. İçim sızladı, canım yandı, kendime gelebilmek için dua okuya okuya gittim işe :( Öğlen tatilinde yine evdeydim, yemek yiyip ayrılırken, yine aynı manzara, kuzumun gözyaşları nasıl aktı...niye böyle oldu anlamadım :(( *****Akşam iş çıkışıma gelmişlerdi baba-kız 'hadi, dışarda yiyelim' dedi aşkım. Tigem e gittik, iyiki gitmişiz, buraya genelde hafta sonu gidiyoruz, çok kalabalık oluyor, ayrıca oturacak yer bulmakta zorluk çekiyoruz.

     Kesinlikle hafta içi yine gitmeliyiz. Kuzum bir güzel oynadı, yemeğini çok güzel yedi, hatta ben bitti derken, geldi tepsiden kendi kendine alıp yine yedi, 41 kere maşallah. Sonra kendine küçük arkadaşlar buldu, onlara akıl verdi :))Sen şurda dur, sende şurda, hayııır o çok tehlikeli, yapma... :))         Şimdiye kadar Trambolin denemelerimiz hep başarısız olmuştu, ya biz isterdik zıplamasını, yada kendisi niyetlenirdi ama ayakkabılarını çıkarıp içeri girer girmez anında çıkardı zıplamadan...taaaki Nisan sonu Erzincan daki çocuk oyun alanına gidene kadar. İlk defa orda, Azra ablasıyla zıpladı Trambolin de. Çok sevinmiştim, hatta ablama anlatmıştım, korktuğunu. İşte Ankara daki ilk trambolin denemesi, yok yok ne denemesi sanırım 20 dk. kadar zıplayıp durması; 22.05.2013 tarihineymiş kısmet :)) Çok sevindim, çocuklar içinde çok faydalı bir hareket olduğunu bildiğimden, süreyi mümkün olduğunca uzun tuttum,yüreklendirdirdim kızımı.
     Bu aralar birde kreşle ilgili sıkıntısı var: Yılsonu gösterisi için çalışma yapıyorlarmış,  'kedi' :)))) rolündeymiş. Bunu istemediğini söylüyor sürekli, 3 kız 'gül', 3 kızda 'kedi' imiş. 'ben gül olmak istiyorum' diyor :))) Oturup konuştum, her rolün güzel olduğunu vs. ama haklı yaaa, gül varken...kim kedi olmak isterki :))) Sonra salı akşamı bana şöyle birşey söyledi 'anne biliyormusun? Kedi olmak demek miyavlamak demek değilmiş, sadece şarkısı varmış, o söylenecekmiş' içimden epey güldüm, rahatlamış kuzucum.

10 yorum:

Hilal-AnnendenMektubunVar dedi ki...

ay kıyamam ya çok tatlı bunlar birde büyüyünce kıyafet sorunu başlıyor dimi kızlarda bakalım bizimki neler yapacak. güzel kız maşallah annesi güzel şeyler giyecek tabi :) ayakkabılar çok güzel birde yemyeşil yemek yediğiniz mekana bayıldım. sevgiler

Unknown dedi ki...

Merhaba ne güzel korkusunu yenmesi benim kızlarımıda buraksan 24 saat zıplarlar çok seviyorlar Nazı çok öpüyorum sevgiler...

lovehouse dedi ki...

Hilal cim,sende yaşayıp görüceksin inşallah ama hiç kolay değilmiş,3-4 ay öncesine kadar kendim seçip giydiriyordum,şimdi beğendir beğendirebilirsen :)))
öptüm sizi :)

lovehouse dedi ki...

Hatice hanım, tşk ediyorum,sonunda başardı Naz :)
Bende sizi öptüm,sevgiler :)

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Ohh ne güzel trombolin ;) bu yaşıma aldırmadan ben bile zıplamak istiyorum kocaman öperim bu güzel fıstığı maşallaaah :) sevgiler

Ada ve biz(ama ıssız değiliz) dedi ki...

Naz cım ayakkabılarını güle güle kullansın çok beğendin sanırım nike nin galiba ,ablacım bu kızlar bizi kıyafet yönünden baya bir zorlayacağa benziyor,trambolinde zıpşamaları çok güzel Ada da sürekli parkta ve benim iş yerime her gelişinde trambolinde zıplıyor dakikalarca hatta birlikte bile zıplıyoruz:)

lovehouse dedi ki...

Derya cım,inan bende varsa istiyorum büyükler için olanından,içim gitti Naz zıplarken :)))tşkler ablası :)

lovehouse dedi ki...

Öznurum,tşkler canım, evet Nike dan ayakkabıları. Ne şanslısınız öyleyse, hem sende girebiliyorsan :))benim içinde zıplayın ana-kız, öpüyorum sizi :)

maviye iz süren dedi ki...

Ayakkabıyı tarif etmesine bayıldım,çok şirin:)
trombolini gülce de çok seviyor
ağlama olayı ise seni özlediğinden olabilir Ferdacım,geçici duygular bunlar gülce de de olabiliyor
kedi olacak demek neyse miyavlmayacaksa sorun yok:)
öptüm siziiii:)

lovehouse dedi ki...

:) evet özlüyor ama benimde içime ok sağlıyor,bende çok özlüyorum onu.
aklıma getirdin yine,çok güldüm,evet miyavlamıyacakmış şükür :)))
bende öptüm.