2 Eylül 2010 Perşembe

Doğduğunda dünyada ve türkiye'de neler oluyordu?

Bebişim, doğduğun gün dünyada ve Türkiye de neler olmuş bil istedim;

28 Ekim 2008

Bir Salı günü dünyaya geldin
Sen doğalı 22 ay geçti
Sen doğalı 96 hafta geçti
Sen doğalı 674 gün geçti
Sen doğalı 16.186 saat geçti
Sen doğalı 971.208 dakika geçti
Sen doğalı 58.272.624 saniye geçti
Şu anda 1 yaşındasın
Bir sonraki doğum gününe 56 gün var
Bir sonraki yeni yıla 120 gün var
Hicri takvime göre doğum tarihin 28 Şevval 1429
Tahmini ana rahmine düşme tarihin 22 Ocak 2008
Şuan için Dünyadaki insan nüfusu : 7.137.803.309
Ortalama Türk kadını ömrüne 70 yıl uzaktasın
Ortalama gelişmiş ülkelerdeki kadın ömrüne 78 yıl uzaktasın
Allah uzun ömürler versin

Akrep burcundansın
Burç taşın Panzehir Taşı(Opal),Zirkon
Burç Uyumları;
Balık, Yengeç burçlarıyla uyumun çok iyi.
Yay, Oğlak, Başak, Terazi, Akrep burçlarıyla uyumun iyi.
Koç, İkizler burçlarıyla uyumun orta.
Kova, Boğa, Aslan burçlarıyla uyumun kötü.
Akrepler hareketi sever ve her boş zamanlarında gezi ve yürüyüşler yapar. Bu sırada dağlarda bulunan dikenlerin güzelliği ilgisini çeker. Centiyane gibi diğer dağ çiçekleri de onu büyüler.

*Akrep burcunun ünlüleri;
Abdullah Gül
Alain Delon
Rock Hudson
Martin Luther Alfred Nobel Pablo Picasso
Marie Curie Indira Gandhi Katherine Hepburn
Mesut Yılmaz M. Kemal Atatürk Necmettin Erbakan
Nazlı Ilıcak Süleyman Demirel Dostoyevski
Troçki Albert Camus Voltaire
Theodore Roosevelt Arzum Onan Emel Sayın
Zerrin Özer Meltem Cumbul Muazzez Abacı

*Akrep burcuna uygun meslekler;
Yönetici, organizator,bilgisayarcı, endüstri lideri, komutan, satış yöneticisi, müdür, operator dişçi, teknik mühendis, gazeteci, kimyacı, müzisyen, müzik aletleri yapımcısı, tamirci, yazarlık, denizci, havacı
Akrep burcunun gök cismi: Pluton: Yeni Şartlar temsilcisi

*Burçlar ve Elementler
Elementin : Su
Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir. Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga kadar vahşi olabilir.
Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır. Kendilerini yavaş yavaş açarlar.

Su burçları yoğun ve güçlü duygularını özenle korumaya çalışırlar. Aşık oldukları zaman bütün kalpleri ile severler ve çok bağlanırlar. Duygusal, romantik ve çok hassastırlar. Sezgileri çok güçlüdür ve sizin söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan, vücut dilinizden anlam çıkarırlar. Bu özellik Balık burcunda çok gelişmiştir. Su, temizler ve hayatın devam etmesini sağlar. Su, evrensel çözücüdür, maddeleri çözer ve onun özelliklerini alır. Su burcundan birine sorununuzu anlatın, kendi sorunu imiş gibi üstlenecektir. Sizi dikkatle dinler, duygularınızı hisseder, manevi destek olur ve iyi tavsiyelerde bulunur.

Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülmekten ve devamlı fedakarlıklarda bulunmaktan yıpranırlar. Bu yüzden ara ara yalnız kalıp, toparlanmaya ihtiyaç duyarlar.

Su grubu ruhu yönetir. Su sınırlanmayı sevmez, hayal gücü çok gelişmiştir ve çok yaratıcıdır. Resim, müzik, fotoğrafçılık, edebiyat ve dansta diğer insanlardan ilham alarak yaratırlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde, küçük işletmelerde, atölyelerde ya da kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar.

Keskin sezgileri ile finans alanında da çok başarılı olabilirler. Su burçları yakın ilişkilerde daha çok başarılıdırlar.

Akrep burcunu, insanlar arasındaki seksüel ve parasal ilişkiler çok ilgilendirir. Astrolojide 8. evin temsilcisi olan Akrep, doğumu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu ev aynı zamanda başkalarının parasını temsil eder. Akrep'ler başkalarının parasını idare etmede çok beceriklidirler. Gizemli yapıları vardır ve kendileri hakkında ipucu vermezler.

*Kader Sayısı 3 (Seçici)
Örgutlenme yetenegi ve yoneticilik sizde toplaniyor.Becerikli bir insansiniz bu ozelliginiz sayesinde basari ve mutluluk dolu bir yasam sizi bekliyor.Insanin dogasini ve zaaflarini iyi bildiginiz icin insanligi duzeltmek amacina yonelik meslekler seciyorsunuz.Aslinda cok bagislayici ve halden anlayici bir insansiniz. Otorite en onemli silahiniz. Yonetici olarak girdiginiz her yerde bu silahi kullaniyorsunuz. Ne kadar buyuk bir toplulukla calisirsaniz basariniz ve kazancinizda o derece buyuk olacaktir.Endustri, sirket ve orgutlerde yonetici yeteneklerinizi en iyi sekilde kullanabilirsiniz.Cokcesur bir insansiniz. Amaclariniz ve yapmaniz gerekenleri cok iyi biliyorsunuz.Amaciniz herkesin hareket ozgurlugunden faydalanmasini saglamak. Ama bu da size gore belli bir disiplin icinde olmali.Kendi ozgurlugunuz icin baskalarini incitmekten hoslanmiyorsunuz. Dogal olarak baskalarinin da bunu size yapmasina izin vermiyorsunuz.

*Dogum gününüze göre hangi hayvansın? (Panter)
Esrarengiz birisiniz.
Ne zaman nasıl davranacağınız pek belli olmuyor.
Coğu şeyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yüzden cok ilgi görüyorsunuz.

*Burcunuza göre tatil seçeneğin;
Akrep burcunun özel hayatı çok önemlidir. Issız, sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir ada, tatil yöresi ya da özel bir tekne tam ona göredir. Yengeç ve Balık gibi duygusal bir su burcu olan Akrep, su kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Onun için tatil demek, dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek demektir.

Günlük hayatta enerjisini çok yoğun ve konsantre bir biçimde kullanan Akrep, enerjisini çok çabuk tüketir. Issız bir adaya veya tekneye bütçesi yetmiyorsa deniz ya da göl kenarında kitap okuyarak, balık tutarak ve hiç bir şey yapmadan dinlenebileceği sakin yerlerde tatil yapmalıdır. Akrep insanının sahilde uzun yürüyüşlere ve araba ile küçük gezilere çıkmaya ihtiyacı vardır. Kaldığı otelin güzel ve konforlu olmasını arzu eder.

Burcunuza göre şarkı;Ehh canım akrepcim bu kadar niyetini belli etmeden işe koyulsan Emre Altuğ'da söndüremez senin ateşini : "Sıcak çok sıcak sıcak daha da sıcak olacak"

Burcunuza göre internet alışkanlıkların; Aman aman evlerden ırak. Bunların işi gücü site çökerteyim msn kırayım şifre çalayım. Hayırlı bişey yapıp msnden zevce bulup nikah kıyayım demezler. Hackerdırlar. Onu bunu önüne gelen ne varsa kırarlar. Sevilmezler kimliklerini gizlerler. İllet bir burçtur

Burcunuza göre giyim tercihlerin; Gizemli ve çekici Akrep kadınının en sevdiği renk siyahtır. Kararsız olduğundan ve çok zor beğendiğinden alışverişte zorlanırlar. Ancak seçtiği giysiler hep dişiliğini ön plana çıkaran giysilerdir. Transparan giysiler tam onların tarzıdır.

Korkuların; Güçsüz kalma korkusu, gücünü kaybetme korkusu

Sen doğduğunda cumhurbaşkanımız Abdullah Gül idi.

Sen doğduğunda başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN idi

Doğduğunuz yıl asgari ücret: 608,4 YTL

Doğduğun sene Avusturya-İsviçre'da yapılan Avrupa Kupasını İspanya aldı.

Türkiye de tarihinde ilk kez yarı final oynama başarısı göstermiştir.

2007-2008 sezonunun şampiyon takımı Galatasaray, gol kralı Semih Şentürk (Fenerbahçe) 17 gol

2008-2009 sezonunun şampiyon takımı Beşiktaş, gol kralı Milan Baros (Galatasaray) 20 gol

*Senin doğduğun tarihte bunlar oldu

1516 - Sadrazam Sinan Paa yönetimindeki Osmanlı ordusu, Memlukları Gazze yakınlarında yendi.

1538 - Yeni Dünya'nın ilk üniversitesi olan Universidad Santo Tomás de Aquino kuruldu.

1636 - İlk Amerikan üniversitesi Harvard kuruldu.

1848 - İspanya'da ilk demiryolu, Barcelona-Mataró arasında hizmete girdi.

1886 - Özgürlük Heykeli, Fransızların hediyesi olarak New York'a dikildi.

1893 - Çaykovski'nin 6 No'lu Pathétique Senfonisinin galası St. Petersburg'da, bestecinin ölümünden sadece dokuz gün önce yapıldı.

1918 - Çekoslovakya, Avusturya-Macaristan imparatorluğundan bağımsızlığını kazandı.

1923 - Mustafa Kemal Paa, Çankaya Kökü'nde verdiği akam yemeğinde, "Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" dedi.

1927 - Türkiye'de ilk nüfus sayımı yapıldı. Nüfusun 13 milyon 648 bin 270 kii olduğu açıklandı.

1937 - Babakan İsmet İnönü, Ankara'da paraüt kulesinin açılıını yaptı.

1938 - Ankara Radyosu hizmete girdi.

1940 - II. Dünya Savaı: İtalya, Arnavutluk üzerinden Yunanistan'ı igal etti.

1941 - Litvanya'da Alman SS birlikleri 9000 den fazla Yahudiyi Kaunas ehrinin meydanında kuruna dizdi.

1943 - Tartımalı Philadelphia Deneyimi oldu.

1948 - İsviçre'li kimyacı Paul Hermann Müller DDT'nin böcek öldürücü özelliğini kefinden ötürü Nobel Kimya Ödülü ile ödüllendirildi.

1960 - Milli Birlik Komitesi'nin 147 öğretim üyesini görevden almasını protesto eden İstanbul Üniversitesi rektörü Sıddık Sami Onar ve İstanbul Teknik Üniversitesi rektörü Fikret Narter görevlerinden istifa ettiler.

1961 - Bir devre tanıklık eden Zeki Müren,Behiye Aksoy,Gönül Yazar,Seçil Heper gibi pek çok sanatçıyı senelerce sahnesinde ağırlayan Maksim Gazinosu açıldı.

1962 - Küba Füze Krizi: Sovyetler Birliği lideri Nikita Kruçev, Küba'daki füze üslerini kaldıracaklarını açıkladı.

1981 - Heavy metal müzik grubu Metallica, San Francisco'da kuruldu.

1982 - Felipe Gonzalez liderliğindeki sosyalistler, İspanya seçimlerinde büyük bir zafer kazandı.

1984 - Çin Komünist Partisi, ekonomik durumu düzeltmek amacıyla serbest giriime ve rekabete izin verileceğini açıkladı.

1986 - 23. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sonuçları açıklandı. Altın Portakal'ı Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Aaah Belinda" kazandı.

1991 - İslami Cihad örgütü Ankara'da iki bombalı saldırı düzenledi; bir ABD'li subay öldü, Mısır'lı bir diplomat yaralandı.

1993 - Hakkari, Üzümlü Jandarma sınır bölüğü'ne saldıran silahlı militanlardan 57'si öldürüldü. Çatımada 10 er ehit oldu.

1998 - Esenboğa Havalimanı, tarihinde ilk kez aynı gün 13 cumhurbakanı ağırladı. Yabancı ülke cumhurbakanları, Cumhuriyetin 75. yılı törenleri için Ankara'ya geldiler.

2009 - Pakistan'ın Peaver kentindeki bir pazar yerinde araca yerletirilen bomba patladı; 105 kii ölü, 200'den fazla kii yaralandı [1].

Doğumlar

1837 - Hitotsubashi Yoshinobu, Japon asker ve siyasetçi (ö. 1913)

1909 - Francis Bacon, İngiliz ressam (ö. 1992)

1914 - Jonas Salk, ABD'li hekim ve bakteriyolog (ö. 1995)

1929 - Joan Plowright, İngiliz aktris

1933 - Manuel Francisco dos Santos (Garrincha), Brezilya'lı futbolcu

1955 - Bill Gates, Microsoft irketinin kurucusu ve sahibi

1956 - Mahmud Ahmedinecad, İran devlet bakanı

1957 - Ahmet Kaya, ses sanatçısı

1963 - Eros Ramazzotti, İtalyan arkıcı

1967 - Julia Roberts, ABD'li sinema oyuncusu

1969 - Ben Harper, ABD'li müzisyen

1974 - Joaquin Phoenix, ABD'li sinema oyuncusu

1980 - Milan Baro , Çek Futbolcu

1984 - Obafemi Martins, Nijeryalı futbolcu

1986 - Bianca Gascoigne, İngiliz model.

1996 - Jasmine Jessica Anthony, ABD'li oyuncu

Ölümler

1704 - İngiliz filozof John Locke (d. 1632)

1929 - Bernhard von Bülow, Almanya ansölyesi (d. 1849)

1949 - Eğitimci ve siyasetçi Nafi Atuf Kansu

1957 - Ernst Gräfenberg, RIA (Rahim İçi Araç)'yı gelitiren Alman hekim, bilim adamı (d. 1881)

1959 - Camilo Cienfuegos, Kübalı devrimci (d 1932)

1977 - Ratip Tahir Burak,Karikatürist ve çizgi roman çizeri (d 1904)

1978 - Edebiyat tarihçisi ve yazar Agâh Sırrı Levend

1987 - André Masson, Fransız ressam (d. 1896)

1998 - Ted Hughes, İngiliz yazar, air, çocuk edebiyatçısı 1930)

1998 - Thomas Flowers, Colossus'un tasarımcısı İngiliz mühendis (d. 1905)

Hiç yorum yok: