5 Ekim 2017 Perşembe

Devlet Okulu

     3 haftadır devlet okulu ile haşır neşiriz. Seneye yeni bir okul bulana kadar hem zamandan (çünkü kızımın okulu iş yerimin olduğu semtte, hatta camdan bakınca okul bahçesini görebileceğim mesafede), hem paradan tasarruf ederiz ne güzel demiştik. Bir oh çektik ilk defa. Sabahın kör ışığında yollara düşüyor, akşamın geç saatlerinde evimize varıyorduk hepberaber. Giden özel okul parası da cabası. Tabi canımız feda, yeterki istediği okulda okusun, mutlu olsundu kızımız. Nitekim mutlu olamadı ve yolumuz ayrıldı okuluyla.

     Yeni okulunda ilk hafta veli toplantımız yapıldı. Heyecanla katıldık haliyle. Öğretmenimiz gayet tecrübeli, aydın bir bayan. Kızımda memnun, ders işleyişi, öğrencilerini dersine katışı..vs. her bakımdan iyi gidiyor. Toplantıda da beklentilerini, hedeflerini anlattı biz velilere. İngilizce öğretmeni ile de tanıştık. Üzücü tarafı İngilizceyi haftada 2 ders olarak görmeleri, yapacak birşey yok tabi. Okul 14:30 da bittiğinden, çalışan ailelerin çocukları için 17:00 ye kadar etüd koymuşlar, buna da sevindik. Etüd ücreti yarım dönemi 570TL. Ancak sonradan gördük ki, etüd tüm okulun sınıflarındaki çocukların karmasından oluşan ve tek sınıflık bir etüdmüş. Bu durumda gürültü, kalabalık ve tek öğretmenin yetemediğini, kızımın etüd boyunca ödevelerini yapamadığını test etmiş olduk ve etüdü şimdilik bıraktık. Okulun ayrıca öğlen yemeği de var. Buna kızımı da yazdırdık. Çok yemese de hazır kantin yiyeceklerinden iyidir dedik. Öğlen yemeği ücreti aylık 150TL.


     Okula Milli Eğitim tek hademe parası ödüyormuş, bu nedenle müdürümüz fazladan 2 hademe daha gerektiğini, bunu karşılamak için destek beklediğini, ücretininde dönemlik 150TL. olduğunu, ayrıca okulumuzun güvenliğinin yada bekçisinin olmadığını, bunun için de aylık 50TL. gerektiğini söyleyip gitti. Şimdilik ettimi size 920TL. :)))
     Sınıf annesi geçen yıldaki aynı bayan seçildi ve sınıf parası adı altında 100TL. de onun için toplandı mı? İngilizce öğretmeni ekstra bir kitap isteyip istemediğimizi sordu, çoğunluk istedi. Onun içinde 45TL.istendi mi? :)))Ayrıca klüp adı altında çocuklara Modern Dans yada Gitar dersi verdirelim dediler. Onun içinde 50TL. ücret belirlenmiş. Ettimi size toplam 1.115,00Tl. :))) 
     Anlıyacağınız özel okul parasına geldi nerdeyse. Eşimle birbirimize bakakaldık. Bakalım daha 3 hafta oldu...sonrasında zaman nelere gebe :)))
   

2 yorum:

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Okul tecrübenizi dört gözle okuyorum, dileğim kızınız mutlu olsun, umarım her şey gönlünüze olur...

lovehouse dedi ki...

Amin Ayşe Hanım,mutlu olsun da tek :)