15 Ekim 2012 Pazartesi

3 Gün Tatil - Kızım 47 AY'lık Oldu...

     Kanepeydi, süpürgeydi derken, ev aldı başını gitti, yeni bir düzenleme yapayım derken de heryer birbirine girdi. Ertesi gün iş var, kız yiyecek, uyuyacak, kendim hazırlanıcam...üfff en iyisi yarın işe gitmeyeyim deyip yattım Perşembe akşamı. Cuma sabahı iş yerimi arayıp haber verdim, kızımla 3 gün tatil yapmış olduk. Sabahtan başladık temizliğe, bıcırığımda tozları aldı sağolsun :))) Yemekler hazır, temizlik yapılmış...iki dirhem bir çekirdek karşıladık babamızı akşam. Evde olmak ne güzel dedim durdum...aşkım, evde olmanın uzun vade de beni sıkacağını düşünüyor ama iş öyle değil...Bol parayla evde olmanın nesi var :))) Harca, gez, toz dimi ama :)))
     Cumartesi alışveriş vs. ile geçti.  Ayrıca araya birde Bahçeli 7.cadde sıkıştırdık. Bir güzel hamsi alıp pişirdik evde. Bu havada birde Mc. dondurması yedik ki...görüntüsü anlatıyor herşeyi :) 
     Doğum günü için aldığımız elbisesi ile dayanamayıp bütün hafta sonu evde ve dışarda dolanan küçük hanım, 'kireşe giderken de giyebilir miyim' diyor :)))
     Pazar günü ise uzun zamandır amozona dönmüş saçlarımı boyatmakla geçti. Sonuç mükemmel, tabi sıkılana kadar... 
      Evet komik ama tam 47 aylık oldu, yani 3 yaş, 11 ay, 18 günlük. 13 gün sonra 4 yaş bitecek. Güzel bir doğum günü kutlaması yapayım diyorum ama, özel gününün bayrama gelmesi sorun olacak diye üzülüyorum, eş dost hep tatilde oluyorlar...bakalım birilerini bulabilecekmiyiz kutlama için, kuzum arkadaşlarını görmek istiyor, onlarla eğlenmek istiyor...bakalım ne olucak ama ben kararlıyım artık gününde kutlamaya. Bir ara düşündük eşimle 1 hafta sonra yapalım, herkes dönmüş olsun diye ama...yok yok gününde olsun gününde :)
Kuzum Bu Aralar:
*Kreşin artısı olarak; kendi yemeğini kendisi yiyor.
*Yine kreşin en önemli artısı olarak; bluzunu çıkarabiliyor ve kısa çorabını giyebiliyor. (e ne var bunda demeyin, çıkaramıyordu, sadece pantolon pijama ve çorabını çıkarabiliyordu, pantolon pijamasını giyebiliyordu. Şimdi hem kısa çorabını giyebiliyor, hem bluzunu. ama bluzu henüz giyemiyor.)
*Odasında hikaye sonrası yanlız bırakılarak kendi kendine uyuma terapisi iyi gidiyor, bazen beni bekliyor, bazen uyuyakalıyor ama ne olursa olsun gece uyanıp yanıma geliyor.
*Oyun odasının salona açılan oda olmasından kaynaklı, akşamları ve hafta sonları rahat bir nefes alıyoruz, odasından çok nadir çıkıyor.
*Halen tam söyleyemediği kelimeler var.(bir ara not edip bloga eklemeliyim.)
*İtirazcı bir kuş oldu(tam bir akrep diyoruz kendisine)ama itirazı, tepkisi çok çabuk yatışıyor ve özür dileyip kuzu oluveriyor çabucak.
*Halen sivrisinek alerjisi devam ediyor.
*Yüzmek istiyor hemde çok.(tabi anne-babası bir başarabilse Ankara da uygun kurs bulabilmeyi)
*Kreşine alıştı ve artık orda yaşadıklarını iyi yorumlar katarak anlatıyor.
*Yemek seçmiyor ama ilk masaya oturduğunda mutlaka itiraz ediyor, sonra yiyor.
*Evet yemeklerini yemek saatinde ve masada bizimle yiyor.
*Eve gelir gelmez ilk olarak mutfağa dalıp ne yemek pişirdiğimi kontrol ediyor, hımmm diyerek beğendiğini söylüyor.
*Sıklıkla evcilik oynuyor, prenses oluyor, deniz kızı oluyor ve hep yüzüyor(hayali olarak).
*Banyo yapmak istiyor sıklıkla ve bahanesi şöyle:'anne, bak saçım kaşınıyor, bugün hep kaşındııım' vs.(banyoda yaklaşık 30-45dk. gibi kaldığımızdan)
*Akşam saatlerinde hep aç ama hep...'anneee karnım acıktı (karnına vuruyor yada göbeğini sıvazlıyor bunu söylerken)'


Hiç yorum yok: