2 Ağustos 2013 Cuma

Anaokul'lu Oldu

     Aylardır düşünüyoruz okul durumunu. Vermek istediğimiz okul belli aslında ama şimdilik maddi olarak uygun değiliz oraya kayıt ettirmeye. Kreş dersen içler acısı, kızım nefret ediyor ordan, bu sene yine aynı yere göndermemiz mümkün değil, bile bile...Aklımızda hep Emek te ki okul vardı, başarı ortalaması çok yüksek bir okul, tüm veliler oraya çocuklarını yazdırabilmek için araya başkalarını koymak zorunda kalıyorlardı. Üstelik ablamın kızı da ordan mezun, onu da çok başarılı olduğu için ve yine araya girenler sayesinde kayıt ettirmiştik zamanında. Şimdilik bir deneyelim dedik, belki başlatabiliriz oraya.
     Hafta ortasında fikirlerimiz iyice oturunca...Perşembe günü aşkım işten izin almış, geldi aldı beni...gittik okula. Müdür yardımcısı çok neşeli ve konuşkan bir adam. aşkım ı tanımasın mı? :))) aşkımın askeriymiş 2002 de :)))Neyse sohbet muhabbet ' ben size buraya verin kızınızı derim' dedi.'pişman olmayacaksınız, çok şey katacak kızınıza. Peki dedik, zaten okul ile ilgili iyi yöndeki tavsiyeleri, başarı oranını bilerek gitmiştik ama aksilik buya, geçen yıl okul sadece Ortaokul olmuş, İlkokul kaldırılmış :(( Buna çok üzüldük ama her işte vardır bir hayır dedik. Gün doğmadan neler doğar...
     Okul yarım gün olduğundan, Etüt tavsiyesi alıp gittik. Hem derslerini yapabileceği, hem de ekstradan kurslar görebileceği, kendini geliştirebileceği bir yer olmalıydı ama en çokta mutlu olabileceği...Sahibi çok hoş bir insan, elektiriği acayip, kendi çocukları da var. Verdiği bilgilerde çok hoşumuza gitti. Öğlen ve ikindi yemeğini veriyorlar. Benim 5 yaşından itibaren vermeyi düşündüğüm Mental Matematik bünyelerinde var. Satranç, ingilizce özel kursta içinde...eee daha ne olsun dedik atladık. Fiyatta da anlaştık.
     Tekrar anaokuluna dönüp kaydını yaptırdık. Hayırlı uğurlu olsun. İkimizin de gözünden yaş geldi, kuzum okula gidecek diye diye birbirimize sarıldık ve ençokta sevmediği bir kreşe gönderdiğimizde öyle çok vicdan azabı çekiyorduk ki...iç huzurumuz yerine geldi. Kuzuuum...çantası geldi aklıma :))) hem ağladık hem güldük düşündükçe...Sonra Mental Matematik...en çok istediğim şeydi. Okul hayatım boyunca nefret ettim ve hiç anlamadım matematiği...takiii lise 1 de özel ders alana kadar! Meğer ne kolaymış dedim. Kızımda özel olarak bu konuda eğitim alırsa...annesi gibi yıllarca çekmez matematikten diye düşündüm. Kaderin cilvesine bakın ki, yıllar sonra annesinin mesleği de muhasebecilik oldu :)))

2 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

Hayırlı olsun ferdacımm:)

lovehouse dedi ki...

Çok tşkler canım :)