21 Haziran 2013 Cuma

Deniz Börülcesi Salatası & Patates Tava

     Geçen haftadan buyana marketlerde deniz börülcesi arıyorum...yok işte yok...Nerden mi taktım? 'Bir Dut Masalı' blogundan Nunu yapmışta, işte ordan canım çekti. Nihayet Salı pazarında buldum 2 demet, birini yıkayıp kurutup dolaba kaldırdım, diğer demeti de hemen haşlayıp dolaba attım. Çarşamba akşamı eve gelir gelmez, haşlanmış börülceleri tek tek sıyırdım, sarmısaklı, zeytinyağ ve limon karışımına ekledim. Harmanlayıp servise hazırladım, vaktim olmadığından közlenmemiş domatesin kabuğunu soyup çiçek şekli verdim(ne kadar olabildiyse artık) ve börülcelerin ortasına dekor olarak yerleştirdim.
     Ardından, yine aynı hafta bloglarda sörf yaparken bakıp aklıma gelen, patates tavayı yapayım diye başladım işe. Bunun içinde çok özür diliyorum, kimden görüp aklıma geldi tam bilemiyorum ama 'sevilin denizi' blogu olabilir, değilse lütfen beni uyarın. Aklıma geldi diyorum çünkü, bu aparatifi diyelim...annem hep yapardı, ben hiç yapmadım ama özellikle de pırasa yada yeşil soğanlı olanı yapardı annem, severek yerdik. Gördüğüm tarifte patates ve havuç çiğden rendeleniyor ama annem hep haşlayarak yaptığından, ben de haşladım.
     Baktım evde pırasa da, yaş soğanda yok, bende kabak kattım 1 adet, 2 orta boy patates ve 2 havuç kattım. Bunları rendeleyip içine tuz ve 3 kaşık kadar un kattım, annem hep mısır unu katardı, bende öyle yaptım. Arzuya göre karabiber ve kırmızı pul biberde katılır ama kuzu nedeniyle acı katmadım. Az yağlı ve ısınmış tavaya güzelce aktardım karışımı. Bir tarafı pişmişken, kapı zili çalıp aşklarımın gelişiyle...tavayı bir süreliğine unutmuşum, döndüğümde karışımın biraz dibi tutmuş, bu nedenle diğer yanını çevirirken, şekli bozuldu ama yine de yılmadan pişirdim, servis tabağıma alıp, balkonda hazırladığım masama aldım, afiyetle yedik. aşklarım çok beğendiler 2 tarifimi de :) Yayınlayıp bana da ilham verenlere tşk ediyorum :)
     Miniğim börülceden yemedi(güzel görünüyor ama ben yemem dedi) ama patates tava, salata, dünden kalan makarna ile karnını doyurdu.

NOT: Yeni tariflerle burada olacağım, beni takip edin canlarım :)

2 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

patates tava denemedim ama deniz börülcesine bayılırım eline sağlık şekerim:)

lovehouse dedi ki...

mutlaka dene canım,çok lezzetli :) tşkler :)