13 Haziran 2013 Perşembe

Kızım Büyüyor(1)

      3 yaşından sonra ne kadar çok büyüdüğüne hepimiz şaşırmıştık aile olarak, yani en boydan değil kastım, akıl fikir olarak, hal ve davranış olandan bahsediyorum. İnsan gibi yemek yemeye, tuvaletini söylemeye, daha akıcı konuşmaya ve söylediklerimiz anlayıp, söz dinlemeye başlamıştı. 4,5 yaş ise çok daha farklı, daha bir büyümüş, iyice bir bilmişlik kattı kızıma. Bize akıl vermelere kadar götürdü işi, hatta eleştirmelere :)) aşkım diyorki;'bazen kreş dönüşü arabadaki konuşmalarımızda, öyle bir laf ediyor ki, şaşırıp kalıyorum, hatta verecek cevap bulamıyorum sorularına, sözlerine.'
      Aynen bendeki durumda öyle, çok ilginç sorular soruyor çoğunca, bazende hepimizin kullandığı, ne olduğunu bildiğimiz ama kelime anlamını tam olarak açıklayamayacağımız şeyleri soruyor. anne bu kelime ne demek? kelimeyi biliyorum ama O na anlatamıyorum tam olarak, yanımda bir sözlük bulundurmam şart oldu. Anlattıkça anlatıyorum ama tam kelime anlamını şak diye söyleyemiyorum :)) kendi kendime 'vayyy beee, şunun bile cevabını bilemiyorum, birde Edebiyat mezunuyum diye hayıflanıyorum'
      Sürekli evdeki kurallardan bahsediyor, hatta durumu ileriye götürüp eve gelen misafirlere de evimizin kurallarına uymalarını söylüyor 'yüksek sesle konuşmayın nüpteeen, evde top aynanmaz, bunlar kurallardır' şeklinde. Birde halen 2 yaşından buyana evde kullandığı lazımlık var ki...çok gülüyorum bu konuyu her açtığında. 4,5 dedim ya, 4,5 tan sonra bunu sorun eder oldu, ne vazgeçebiliyor lazımlığından, nede arkadaşlarının görmesinden hoşlanıyor.
       Hep hatırlatıyor bana ' anne bizim evimize arkadaşım gelirse, benim tulebetimi görmesinler, sen sakın söyleme onlara, sakııın, beni bebek sanmasınlar' diye tembih ediyor. Geçenlerde Zeynep Duru gelmişti ya hani, işte o zamanda birinin tuvaleti gelince, diğeri de tuvalete gitmek istiyordu. Z.Duru klozete gidiyordu, bizde küçük tuvalete gidip, kapıyı kapıyorduk ki .Duru lazımlığı görmesin. 'anne sıkı sıkı kapa kapıyı, beni görmesin' diye de tembihleniyordum :)))
      Evde küçük bir genç kız var, bunu hepimiz hissediyoruz artık, hemde çokça çeneli ve bilmiş olanından :))) Bu kime çekmiş diyor eşim, bazen bana çektiğini söylüyor ama ben hemen düzeltme yapıyorum 'ben liseye kadar hiç konuşmazdım, sadece gerekli hallerde, sessiz sakin bir kızdım' diye. O zaman da aklına benim en büyük ablam geliyor aşkımın 'yok yok, kesin Hülya teyzesine çekmiş bizim kız' :)))
       Gerçekten çok konuşuyor, hatta nefes almadan, sürekli konuşuyor, artık soru ve konuşmalarından çok bıktığımızda başımızdan atsak bile, bakıyoruz, oyuncakları ile konuşmaya başlamış cadı :))) kırılıyoruz gülmekten. Tabi işin şakası bu, konuşsun, istediği kadar sorsun kuzum, öğrensin ne varsa. Çoğu arkadaşım, hatta aşkım da bana çok sabırlı olduğumu söylüyor, çocukların isteklerinden çok zor sıkılıyorum, onlarca kez kalkarım onlar için, peşpeşe sorularını sayısızca cevaplarım, oyun kurarım,yediririm. E tabi benimde bir sınırım var, o zamanda öyle bir bağarırım ki :))) heeeeyyyyttt tutmayın beni :)))hepsi bu kadar, sonrada çok üzülürüm, gider anlatır, özür dilerim kızımdan 'kızım yeterince oynadık, konuştuk, sonra ben sana artık biraz dinlenmem gerektiğini söyledim, ekmeğini suyunu verdim :)))son damlama kadar sarfettim ama müsade istedim, sen böyle ısrar edip ağlamaya başlayınca üzüldüm...vs. vs.' diye konuşur, barışırız kızımla, sonra yine dibimde gezmeye başlar :)
 
*****Hani bir zamanlar odasının dağınıklığından bahsediyordum ya, işte çok ilginçtir, oda kalmadı, kendi kendine topluyor, ilk zamanlar bir-iki gösterdi bize, artık kendi topluyor ama gösterme alkış alma gereği de duymuyor. Maşallah 41 kere. *****Anneannesi 'cam güzeli' adında saksı çiçeği almıştı, kırmızı renkte(kırmızıya halen hasta), ayrıca mini yoğurtlardan çıkan tohumu ekmiştik beraberce bir mini saksıya(malesef tutmadı, ne olduysa artık ama onun yerine, fesleğenimizden koparıp iki dal diktiğim tuttu maşallah). İkisine de gözü gibi bakıyor, sulama işlemini bazen birlikte, bazende kreşten gelmeden, balkonu temizlerken, ben suluyorum. Ama hep ilgileniyor Kapımızı kilitleyip kilitmediğimizi hep kontrol ediyor.
 *****En büyük gelişmelerden biri de, evdeyken öğlen uykularına kendi gidip yatıyor, uykum geldi diyor, 'emme kolunu' ve 'köpüşünü' alıp yatağında uyuyor.41 kere maşallah :) Hafta sonu günüm vardı malum, uyku odası salona açıldığından, bu seste gidip yatmaz bizim kız, eyvaaah desemde çok şaşırttı beni, o kadar kahkaha ve sesli konuşmada dahi girdi yattı ve uyumuş, inanamadım, şükürler olsun, bu günleride gördük dedim :)
 *****Ayrıca eski kayıtlara bakamadım ama(tarih belirlemek için) bir süredir hiç ama hiç yanında yatmak zorunda değilim(aşkım nöbetçi olduğunda beraber yatıyoruz büyük yatakta).Hatta biz yatmadan önce yatağına gidiyor, lamba kapanıyor, köpüş ve emme kolu alınıyor, üzeri kapatılıp, iyi geceler dileniyor, uyusa da uyumayıp yatağında yatarak beklese de durum bu şekilde oluyor, genelde uyuyor ama gece ne yapsak boş, beni karşı kanapede göremezse, kalkıp yanımıza geliyor, yani gece mutlaka uyanıyor demek bu çocuk, şöyle deliksiz bir uykusu yok malesef, hiç olmadı. Ama eskiden ben yanında yatıyorken uyanmazdı, uyansa da beni yanındamıyım diye yoklayıp, uykuya devam ederdi bıcırığım. Eğer gece 12 civarı yattıysak ailece, sabahı buluyor, uyanmıyor tabi. Ama 10:30-11:00 suları yattıysak uyanır, beni yoklar. Bende genelde karşı kanepede sızıp sabahı ediyorum orda.

 *****Bu aya kadar bizimle hiç dizi izlemedi ama son haftalarda bizim dizilere merak saldı, anlamadım gitti, 'muhteşem yüzyıl ve umutsuz ev kadınları' izleyicisi oldu, birine sultanlar filmi, diğerine de yasemin başladı diyor. Özellikle de umutsuz ev kadınlarındaki yasemin e bayılıyor :))) He ne kadar istemesemde bunları izlemesini, bazen de büyüdü diye hoşuma gidiyor. *****Kızım Büyüyor serisi devam edecek, beni izleyin canlarım :))

3 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

Öncelikle maşallahhh kızımızın güzel huyları için:)
çiçek sulamayı evet çok seviyorlar bazen insanı dumur edecek cümleler kuruyorlar:)
bizde de gece muhakkak bir defa uyanma olayı oluyor yanımıza geliyor bu durum ne zaman geçer ben de bilmiyorum:)
televizyonda da bazı çizgi filmleri çok seviyor dizileri çok bilmiyor daha
bu seriyi sevdim ferdacımm çok güzel olmuş
yeni gelişmelerini merakla bekliyoruz nazımızın:)
sizi seviyoruz...<3

ezgi-duru dedi ki...

Merak etme Naz'cım, Zeynep Duru görmedi lazımlığını:) Aferin kuzuma, demek kendi kendine uyuyor. Yakında deliksiz uyuyup yanınıza gelmemeye de başlar inşallah Ferdacım. Çok öpüyoruz sizi.

lovehouse dedi ki...

Ezgiii :) aman diyim söyleme :)))
öğlenleri uyuyor ablası ama akşamları genelde yatağında yatıp bekliyor beni :)İnşallaaaah o günleride görücem canım,bizde öptük kuzum :)