1 Temmuz 2013 Pazartesi

1 Hafta Kadar Yok

     Yine dolu dolu bir hafta sonu daha geçirdik. Yaz mevsimini seviyorum, her ne kadar bizi sıcaklığı yakıp kavursa da, kardan kıştan iyi...incecik giyinip çıkıyoruz, hele şu terlikleri giyip dolaşmak gibisi yok...birde tatile gidebilsek...keyfimize diyecek yok :)
*****Cumartesi sabah kahvaltısından sonra, erkenden babamın kiraya verilecek olan evine gittik, ustalarla konuşup tadilat yaptırmaya. Ustalar işe başlayınca, ben de kuaför işlerimi hallettim. Sonra da kuzumu almaya gittik anneme. Çok çok özlemişim yavrumu,O da bizi. Öpüştük koklaştık bol bol. Kilo almış bir haftada, hatta göbeği çıkmış kuzumun, bebeklik dönemi hariç, göbekli görmeye alışık değiliz, çok hoşumuza gitti, açıp açıp sevdik göbüşünü :))
     Yumurta yutmuş yılan misali bir göbeği var :)))Annemi de alıp yeşillikler içine gittik hepberaber :)  yine çeşmesinde saatler geçirdi, ıslandı, bol bol oynadı, bana çiçek topladı.
     Pazar günü, uzun süre ara vermek zorunda kaldığımız yüzme kursuna gittik. bu sefer çok niyetli girdi havuza, öncesinde epeyce telkinde bulunduk, hatta ben biraz tehdit ettim :)) 1 saatin sonunda almaya gittiğimde, öğretmeni ile havuzun içinde olduklarını görünce çok sevindim. Çünkü yanlarına gitmeden aşkım ile bir karar almıştık; Eğer suya girip birşeyler öğrendiyse devam ederiz, girmediyse seneye kadar ara verelim diye. Ama tamda istediğimiz gibi oldu, ben yanlarına gidince, öğrendiği marifetleri sergiledi. 'anne bak ben ne yapıyorum' diye diye gösterdi hepsini.

     Kenarlardan tutunup havuzda ilerledi, yüzünü suya sokup sokup çıkardı, havuza kendi girdi ve çıktı. Tabi havuzun olimpik oluşunu bilerek düşünürseniz...ben bile cesaret edemiyorum böylesine. Ayrıca yüzücü tahtasıyla ayaklarını çırparak ilerleyişini de gösterdi. Öğretmeni, bunun büyük bir gelişme olduğunu söyledi, çünkü daha önceki gidişlerinde, öğretmenine kene gibi yapışarak suya giriyordu. Malesef ilk derste suda batmasını unutamamıştı kuzum. 2 hafta daha açıkmış havuz. Çok birşey beklemiyoruz ama korkusunu yenmiş olması dahi yeterli bizim için.
     Kuzum havuzdayken, bizde karnımızı doyurduk, kuzumuza da pizza ısmarladık, paketleyip aldık yanımıza. Çıkınca ilk olarak çok acıktığını söyledi.'anne babam bana pizza siparişi versin' deyince çok şaşırdım :))) İçine doğmuş kuzumun, 'ısmarladı bile' dedim. Çimlere oturup bir güzel yedi, hatta çok büyük bir iştahla maşallah :) Sonra sevdiği elbiseyi giydi, anneannesine süslü gidecekmiş pıtırcığım. Uyku saati geçtiğinden, daha biz yokda iken uyuyakaldı arabada.

     Yolda yaptığımız konuşmalar sonucu, annemlerin tadilat ve badana işi bitmiş, usta aşkımı bekliyormuş. Bizde annemi ve temizlik malzemelerini alıp eve gittik, kuzu hazır uyuyorken ben giriştim temizliğe. Boş ev olunca çokta kolay oldu, hatta eğlenceli oldu temizlik yapmak, annem, aşkım ve yeğenim Ceren le, hepbir koldan bitirdik işi. Bu arada kuzum uyandı, hazırlanıp veda ettik onlara. kuzum nasıl hemen anneannesinin kucağına atladı...bakakaldık, tabi gitmeden öpücüğünü verdi, eşyalarının hepsini alıp almadığını kontrol etti ve gitti gözümün nuru, evimin neşesi...bir hafta daha anneannesinde kalıcak...sonra tatile kadar kreşe devam edicek inşallah.

NOT: aşkım 1 haftada 3 kilo verdi, maşallah diyorum, sadece bir tur yürüme ve ekmeği keserek. Beni sormayın, ben hiçbirşeyi kesmedim ama azda olsa yürümek pek işe yaramamış, çokta istekli değilim zaten, amaç aşkımı yüreklendirmek :)

2 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

Biz de çok özledik tatili canım..
parmak arası terliklerle gezmeyi..
nazın yüzme kursuna alışmasına çok sevindim
yürüyüşe devam ne güzel
havuz sonrası pizzaya yumulan o kuzuyu yerim ben yerimm.
bir hafta çabuk sıkıntısız geçer inşallah
çok öptümmm:)))

lovehouse dedi ki...

İnşallah zaman çabucak akıp, tatile götürür bizi,sabırsızlıkla bekliyorum :)
bende çok öptüm :)