27 Ağustos 2010 Cuma

Toplumsal Dayanışma Merkezi

(http://acalya.blogspot.com/) Açalya'nın blogunda okuyupta katılmak istediğim çok güzel bir kampanyamı denir...ne denir...bir tür yardımlaşma hareketi...
Benimde çok hoşuma gitti ve aynen Açalyadan kopyalayıp duyurmak istiyorum;
'' .....***Ankara, Çankaya Belediyesi'nin Toplumsal Dayanışma Merkezi diye bir birimi varmış. Linki tıkladığınızda yaptıkları, ettikleri orada, okursunuz.

***Nalan ablaya gönderdikleri bir emailde, artık kullanılmayan ikinci el kıyafet, çocuk/bebek kıyafetleri, oyuncaklar, bebek arabası, ev eşyası vs. her türlü kullanmadığınız ama iyi durumda olan şeylerinizi temizliyor, kıyafetse güzelce yıkayıp, katlayıp kutulara koyuyorsunuz ve Toplumsal Dayanışma Merkezi'ni arıyorsunuz. Onlar geliyorlar ve sizden bunları alıp ihtiyacı olanlara ulaştırıyorlar.
***Toplumsa Dayanışma Merkezi'nin duyurusu şöyle;
"KULLANMADIĞIMIZ ESKİ EŞYA VE KIYAFETLERİMİZ
Dayanışma Daima Yol Gösterir.
***Evlerde çatı araları kalmadı, kullanmadığımız eşyalar ve fazla kıyafetlerimiz gardıroplara ve depolara sığmıyor.
***Size fazla gelen eşyalara bir başkasının mutlaka ihtiyacı var. Yardımlarınızın ihtiyaç sahiplerine elden ele ulaşmasını istiyorsanız. Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
***Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi'ne 2.el kıyafetler, yıkanmış, ütülenmiş ve paketlenmiş şekilde teslim edilirse mutlu oluruz.
***Çocuk/bebek kıyafetleri ve oyuncakları, bebek arabası v.b lerinin ayrı paketlenmesini öneririz. Eşya ve ikinci el kıyafetlerinizi 1 hafta içerisinde evinizden aracımızla gelip alıyoruz..
***(Ankara dışı kıyafet yardımlarını kargoya verebilirsiniz. )
İletişim için:
Alo TODAM: 431 00 79 / 1235

Adres: Mithatpaşa Caddesi No:52 Kızılay-Ankara

Bu mesajı elden ele ulaştırırsanız çoğalırız...

NOT:Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri Çankaya'da 20 mahallede yaptığı çalışmalarla Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 2010 yılı sosyal sorumluluk alanında en iyi uygulama ödülünü layık görülmüştür.

Tezcan Karakuş Candan, Mimar

Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı, Toplumsal  Dayanışma  Merkezleri Sorumlusu" .....''
Okuyan herkesin katılmasını rica ediyorum, çöpe atmak veya yıllarca belki birgün kullanılır düşüncesiyle saklamak yerine, bir başka ihtiyaçlının kullanması için lütfen bu harekete bizlerde destek olalım...

Hiç yorum yok: