27 Eylül 2012 Perşembe

Kreşi Sevemedi :((

     Yine ağladı bu sabah kuzum, içim acıdı, göndermeyeceğim demek istedim ama yutkunup kaldım...:(((
     Sevemedi bu kreşi, aslında sevmediği kreş değil biliyorum...öğretmenini sevemediğini düşünüyorum. Bakıcı ablasının ismini(Lale) dile getiriyor ama esas öğretmeni Emine hanımın ismini hiç dile getirmiyor, O na Kırmızı Saçlı Öğretmen diyor :( Düzeltip 'Emine Öğretmen' diyorum ama o hep Kırmızı Saçlı diyor...Bunda bir yanlışlık var...Öğretmeni ile ilk karşılaştığımda, sohbete başladığımda, Biraz sert olduğunu farketmiştim. Evlenmemiş ve çocuğu da yok. Bunlar önemli bence. Sadece öğretmenlik yapıyor sanırım ama bana göre kreş yaşındaki çocukların sadece öğretmene değil, sevgi ve özel ilgiye ihtiyaçları var. Sanırım bunları bulamıyor öğretmeninde.
     Akşam şöyle birşey söyledi; 'Ben kireşte ağlıyorum hep, sizi özlüyorum, uyuduğumda rüya görüyorum ve sizin başınıza kötü şeyler geldiğinden korkuyorum, onlarda bana kızıyorlar. Şuraya otur ve ağla çocuğum diyorlar. böhüüüü' vee ağlamaya başlıyor yeniden. Diğer kreşte 3 tane bakıcı abla vardı ve böyle durumlarda kucaklarına alıp severlerdi, burda sanırım herşey çok farklı, kızım ilgi ve sevgi bulamıyor.
     Her akşama ve sabah yalvarıyor gitmemek için ama şükür ki ağlayıp debelenip inatlaşmıyor, şükür ki şimdilik o kadar kötü değil ama bu zaten yapısında var, yani diretmemek, çabuk ikna olmak...içim kan ağlıyor ama başka çarem yok...oraya göndermek istemiyorum ama...Keşke başka yolu olsa yada diğer kreşine tekrar gidebilse, keşke keşke ...:((((
     Akşam anneannesine gitmek istedi ama anneanne çoktaaan Trabzon yollarına düşmüştü bile, önce anlattım, sonra da konuyu değiştirip hadi dedim toplu havuza gidelim. Kentpark AVM. ye gittik. Macera Adası ndan kart çıkarttı aşkım, ya çok ilginç...önce çok heveslendi ama hiçbirine binmek istemedi, neler gösterdiysek kabul etmedi, yoruldum evimize gidelim dedi. Birkaç mağaza dolaşıp döndük eve. Tabi bunda halen hasta oluşununda etkisi var.
     Ayrıca, tekrar tırnak yemeye başladı :((( Kreşin kötü etkilerinden buda. Özellikle buna çok üzüldüm, demek ki gerçekten rahatsız orda...

NOT:  Kreşi aradım, görüştüm ama öğretmeni yoktu, Meltem öğretmen ile görüştüm, 3 yaş gurubuna bakıyormuş. Ne tatlı konuşuyor, içimin yağları eridi :) Sanırım yarım saat kadar ben sordum o anlattı. Baya baya rahatladım, kuzuma süre tanıyın alışması, kaynaşması için ve en önemlisi de Emine öğretmenine güvenmesi için dedi. Ayrıca sizin acabalarla dolu ifadenizi hissetmesin, kararlı olun dedi. Çok haklı, kuzum anlattıkça biz şüphelendik ve dün akşam babasıyla konuşurken(mutfakta), bizi kapının köşesinden dinlediğini farkettim. Ne zamandır ordaydı bilmiyorum :((( Odasında çizgi film izliyordu ve şimdiye kadar bizi gizlice dinlediğini hiç görmedim. Direk olaya dalardı normalde.

2 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

Üzüldüm canım ya başka bir kreşe baksan ya da öğretmeni ile görüşsen belki işe yarar.İnşaallah çabuk alışır kuzum,öperim:)

lovehouse dedi ki...

Malesef başka kreş şansımız yok, evide annemden uzağa taşıdık, tekrar ona bırakma şansımda yok :(( Bu kreşe alıştırmak için çabalamak kalıyor geriye, onun içinde çabalıyoruz bakalım,tşkler canım, bende öperim :)