2 Haziran 2011 Perşembe

Pütürlüye Geçişte Yeni Gelişmeler Var- Çiğneme Terapisti

     Çiğneme terapisine gittiğimizden buyana biraz biraz gelişme yaşıyoruz elbette, kimilerine göre hiçbişey, bize göre çok bişey :)))
     Artık yemek saatleri yaklaştığında yani açken eline bişeyler(meyve,kurabiye vs.) verdiğimizde yavaş yavaş kemirdiklerini yutmayada başladı. Geçtiğimiz hafta sonu bir adet çubuk krakerinin bir ucunu yuttu mesela.
Pazartesi akşamı babasının verdiği yeni dünya nın çeyreğini yedi. Babası 'hadi kızım parçala onu,gebert, ısır' gibi sözlerle gaza getirdi tatlımı. Bizimki gazla çalışıyorda :))) Yinede ben inanamadım, belki atıyordur yere diye ama...O gece yine kustu (bu aralar son dişini çıkarıyor ve hergece kusmaya başladı yine). Yatakta bulundurduğum battaniyeyi kusma anında önüne seriyorum, kusması bitince babası küvete atıyor, ertesi akşam eve gelince içini temizleyip makinada yıkıyorum.
      Yine o gece aynılarını yaptım ve ertesi gün eve gidince battaniyeyi akıtıp yıkamak için açtığımda kusmuğunda turuncu parçacıklar olduğunu gördüm, iyice bakınca bunların akşam yediği yeni dünya parçaları olduğunu görünce çok heyecanlandım, hemen gidip eşime anlattım, sevinçten çığlık attık resmen 'İNSAN KUSMUĞU' gördük, buna sevinilirmi diye soran olmaz herhalde. Bu aşamaya nasıl zorluklarla geldiğimizi bilen bilir. Kusmuğunda sadece süt veya sıvı yemek(içinde ne olduğu belli olmayan, blendırdan geçirilmiş gıda) görebildiğimiz için çok mutlu olduk, sonunda katı yemiş ve kusmuğu yemek parçacıklı diye nerdeyse zil takıp oynamadığımız kaldı :)))Küçük insancık :)))      Ben buna bu kadar sevinirimde boş dururmuyum, hemen annemi ve ablamıda aradım :))) Ertesi gün Nurturia da duyurdum, sağolsun herkes bizim gibi çok sevindi ve destek oldular :)
     Duruuun daha bitmedi, ben o akşam gaza gelince hemen kızımın eline bir tane çubuk kraker verdim, yarım saat kadar sonra baktığımda krakerini yediğini gördüm, ölçtüm ne kadar yemiş diye, aşkımı çağarıp gösterdim, yarısını yemiş krakerin,tarihe düşmek gerek bu iki günü :))) Yine çok sevindik, tabi bunları kuzuma fazla hissettirmemeye çalışarak,aferin kızım doydunmu dedim sadece, bişeyler yiyor olmasının normal olduğunuda göstermemiz gerekiyormuş.

2 yorum:

Demet dedi ki...

4 yaşında kızım. Noktasi virgülüne kadar aynı yaşadıklarımız.Çiğnemeyi bilmiyor ve fışkırarak kusuyor.tesadüf size rastladım iyiki. Yarın mutlaka deniycem yaptıklarinizi.

lovehouse dedi ki...

Sevgili Unknown, önce sabır diliyorum, sonra da, bunlar geçecek,unutulacak diyorum.
Yanlız şunu bilmelisiniz, eğer blendır kullanıyorsanız, katıya geçmek için acele etmenizi tavsiye ediyorum. Ne kadar pütürsüz gıda, o kadar kusma...
Sevgiler...