5 Ekim 2010 Salı

CİCİLER ALDIIIIK...ÇOOK BÜYÜMÜŞSÜN PRENSES...

2 yıldır nerdeyse aynı giysilerini giyebiliyordun,ama sonunda yeni kışlıklar almak durumundayız ve biz buna çooook sevindik kuzucuğum.
***Hafta sonu hem Grip Aşısı için, hemde genel bir kontrol için Dr.Öge Çultu Kantaroğlu na gittik. Bu kadar çok sevineceğimizi hiç düşünmemiştik. Tamam hep bir ilerleme vardı ama ilk defa 50 Persantile ulaştın. Dr.hanım da bizim gibi çok sevindi, ölçtü biçti veeee... 85 cm. boy, 11,400 gr. kilo ile kendi rekorunu kırdığını,açıkları kapattığını söyledi. Grip aşının ilk dozu yapıldı, önümüzdeki ay hem 24 ay aşını hemde grip aşısının 2.dozunu yaptırıcaz. Ama tek kötü haber; Pediasure Plus yazıyordu yaklaşık 6 aydır,ama boy-kilo ölçümlerin normali gösterdiğinden artık rapor yazamıyor Dr.hanım,devlet baba karşılamıyormuş. Evde kalan son 10 sütünüde bitirince normal süte dönücekmişiz. Keşke biraz daha içebilseydin bebeğim ama belki bir çaresini bulabiliriz,düşünücez bakalım.
Hazır gitmişken birde idrar tahlili istedim kontrol için,hemşire hanım o malum poşeti taktı ama uykun gelince uyutmak zorunda kaldım. Bu arada hemşire hanım 'zaten poşetin vakti geçiyor,yenisini takmam gerekiyor' deyince fitil oldum. O şey seni çok rahatsız ediyor, ayrıca kaymasın diye üstten alttan bantladığından canında yanıyor,tekrar çıkarıp yenisini takmasına izin vermem mümkün değildi. Birazda fırçaladım hemşire hanımı, neden daha önce söylemediniz zamanının geçeceğini (daha öncede çok kez takıldı bu poşet ve yarım saatin üzerinde takılı kaldığı halde yenisi gerekli dememişlerdi.) diye. Sende uyuyakalınca poşetin takılı vaziyette, sonuçlar nedeniylede çok mutlu vaziyette Tunalı'yı gezelim dedik sen uyanana kadar. Biraz turladık Tunalı'da, sonra bir cafede mola verdik,yemek vaktinde geldiğinden, uyanınca yemeğini yedirip geri döndük.
Bu sevinçle eve dönülürmü dedi baban,bizi gezmelere götürdü,parkta oynadın tam 1 saat bıkmadan. Alışveriş yaptık sana, yeni giysiler olduğunu nasılda anlayıp seviniyorsun, işveler,cilveler sorma...


Dilinde 'Ali babanın çiftliği', gülücükler atarak hoplayıp zıpladın bütün gün :)




O gece erkenden uykun geldi,hemde bizim yatakta...

Anneannen bebekliğinden buyana yatarken ayaklarına çorap giydirmez,soğukta olsa 'çorabını çıkar' der. Böyle alışıncada tulumunun ayaklarını giydiremiyorum sana,başlıyorsun debelenmeye,çıkarmaya çalışıyorsun ayaklarını :)
Bunlarda uykudan önceki şımarık hallerin,bize cilve yapıyorsun :)

Şu minicik dişlere ne demeli...yemelimi, koynunda mı saklamalı...

Ertesi gün güzelce bir yıkandın, saç faslında klasik banyodan kaçışı denedin ama yine başaramadın :)
(Aklıma gelmişken; tatilde saç faslında dahi banyodan kaçmayışın beni şüpelendirdi, bizim banyomuzun virane halde oluşumu seni itiyor nedir, tatilde dakikalarca çıkmıyorsun duşun altından,evdede çabucak çıkıyorsun,bebekken anlamıyordun ama sanırım şimdi gözün açıldı.) Neyse kızım sabret 2 yılımız daha var bu lojmanda :)

Alttaki resmi biraz incelersen elindekinin lazımlığın en gerekli parçası olduğunuda farkedersin, henüz oraya çiş-kaka yapmamış olsanda, su dökme aracı olarak kullanman gerekmezdi :)

Bunlarda yıkanma faslının bitişiyle seni saran mutluluk resimleri :)

7 yorum:

The Thinker dedi ki...

ya cok tatlı bu kız, bayıldım, hele yakından bakınca... canım benim..

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Oyyy maşallah sana ne güzelsin sen öyle .Allah ayırmasın yavrularımızdan bizleri İnşallah ...Sağlıklı - mutlu-huzurlu nice hayatlara inşallah :)
Bizim kız da 2 yaşını agustosta doldurdu.2yaş kontrolune calıstıgım ıcın hafta ıcıne denk getırıp gıdemedım.İnşallah şu ankı hastalıgımız geçsin, en yakın zamanda halledecegız bız de aşıları !
Bekleriz sayfamıza :)

lovehouse dedi ki...

Mine teşekkür ediyorum,Nice yaşlara inşallah,sevgilerimle :)

lovehouse dedi ki...

yaseminciğim güzel yüreğinle bakınca öyle görmüşsün diyeceğimde birde evet Naz gerçekten çok tatlı yaaaa(alçak gönüllüyüz) :)))teşekkür ediyoruz ablası

lovehouse dedi ki...

Tiryaki teşekkür ediyorum.Evet uyarının farkındayım ama sorunu gidermeyi başaramadım,bir bilen bulursam halledicem,teşekkürler :)

maviye iz süren dedi ki...

Gelişiminin iyi olmasına sevindim.
Yine nazlık süper kareler kucaklama isteği duydum çok şeker maşallah:)

lovehouse dedi ki...

:)))Bahar cım,yorumu yayınladım...cevap yazıcam,bir türlü bulamadım yenilerde, tekrar yorumlara bakınca :)))nerelere gitmişsin...eskilere bakınca ayrı bir duygulandım...meğer ne kadar şekermiş benim kızım,o yıllarda,hep kustuğundan...doğru düzgün görememişim, sevememişim bile kuzumu :(((Allah kimselere vermesin...